13:55 07.08.2017

Російський омбудсмен поінформувана про місцезнаходження та самопочуття Агєєва

3 хв читати

В офісі уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської констатують, що затриманий російський військовослужбовець Віктор Агєєв не скаржиться на умови тримання і самопочуття, про що було повідомлено російському омбудсмену Тетяні Москальковій у відповідь на два її листи.

Як розповів представник українського омбудсмена з питань зв'язків з громадськістю та інформаційних технологій Михайло Чаплига агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок, Т.Москалькова двічі зверталася із запитами стосовно В.Агєєва.

"Того дня, коли вона сказала, що повторно звернулася, якраз поштою до нас надійшло її перше звернення. Ми подивилися: в тому зверненні вона просила дізнатись його місцезнаходження, стан здоров'я, надання йому медичної допомоги, чи були скарги. (...) На той момент уже відбулася його зустріч із мамою. Тобто йдеться про те, що вже відоме його місцезнаходження, скарг ніяких він не озвучував і навіть уже зустрівся з родичами", - пояснив М.Чаплига.

Він уточнив, що відповідь російському омбудсмену було направлено разом з інформацією про інших людей, про яких вона також запитувала. "Ми зазначили, що його місцезнаходження відоме, зустріч із родичами відбулася, скарг не було, але якщо раптом будуть якісь повідомлення про те, що там щось не так, то, звичайно, ми реагуватимемо", - додав представник українського омбудсмена, зауваживши, що, по суті, "нічого нового немає".

Як повідомлялося, 24 червня 2017 року біля с. Жолобок Попаснянського району Луганської області українські військові знешкодили диверсійно-розвідувальну групу терористів. Чотирьох бойовиків затримали, один із них виявився діючим військовослужбовцем ЗС РФ за контрактом В.Агєєвим.

Міноборони РФ заявило, що В.Агєєв проходив строкову службу у Збройних силах РФ, після якої в травні 2016 року звільнився в установленому порядку в запас. Сам В.Агєєв підтвердив, що був відправлений на схід України після підписання контракту на службу у Збройних силах РФ: "Я військовослужбовець. Частина 65246 (розташована в місті Новочеркаську, це полк зв'язку і навчальний центр Повітряно-космічних сил Росії)".

22 липня глава Служби безпеки України Василь Грицак наголосив, що дії В.Агєєва кваліфікуються як тероризм.

Того самого дня відбулася зустріч В.Агєєва з його матір'ю, яка прибула з РФ.

24 липня перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко зазначила, що на той момент російський консул не відвідував затриманого російського військовослужбовця В.Агєєва.

У Міністерстві закордонних справ України роз'яснили, що дозвіл російським дипломатам на відвідування затриманого в Україні російського військовослужбовця В.Агєєва має надати слідчий або суд, який здійснює кримінальне провадження стосовно цього громадянина.

МЗС РФ закликало Київ забезпечити негайний консульський доступ до затриманого В.Агєєва.

У свою чергу в Службі безпеки України заявили, що російський консул отримає дозвіл на зустріч з В.Агєєвим після проведення невідкладних слідчих дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Литві відбуваються президентські вибори й референдум про подвійне громадянство

На Харківщині ситуація загострилася, тривають бої в прикордонних районах уздовж держкордону з РФ - Сирський

У понеділок в Україні, крім західних областей, подекуди невеликий дощ - Укргідрометцентр

Повідомлено про підозру чоловіку, який кинув гранату в поліцейського в Броварах - поліція

США запропонували Ізраїлю розвіддані, щоб уникнути вторгнення в Рафах - ЗМІ

Глядачі України на Євробаченні-2024 поставили найвищі бали Швейцарії, Хорватії та Ірландії

Мінкультури подякувало Alyona Alyona & Jerry Heil за гідне представлення України на Євробаченні-2024

Однією з цілей наступу РФ у Харківській області, можливо, є створення "буферної зони" для захисту Бєлгорода - ISW

ППО знищила ворожий БПЛА у Дніпропетровській області - голова ОВА

Унаслідок обстрілу Новоселівки Першої поранено людину - голова Донецької ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА