11:41 06.04.2018

Суд залишив у силі вирок російському військовому Агєєву

2 хв читати
Суд залишив у силі вирок російському військовому Агєєву

Апеляційний суд Луганської області на засіданні в четвер залишив у силі вирок Новоайдарського районного суду щодо військовослужбовця Російської Федерації Віктора Агєєва у вигляді 10 років позбавлення волі, повідомляє його адвокат Віктор Чевгуз.

"Щойно повернувся із Сєверодонецька, де вчора відбулося засідання Апеляційного суду Луганської області у кримінальній справі стосовно росіянина Віктора Агєєва. На жаль, судді не дослухалися до аргументів захисту й вирок Новоайдарського районного суду залишили в силі", - написав В.Чевгуз на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

За його словами, рішення Апеляційного суду не задовольняє ні його, ні В.Агєєва, тому за домовленістю зі своїм підзахисним він наступного тижня має намір подати касаційну скаргу до Верховного Суду України.

Адвокат нагадав, що В.Агєєва засуджено за ч. 1 ст. 263 (придбання та носіння вогнепальної зброї і боєприпасів без передбаченого законом дозволу) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. "Вирок набув законної сили і, теоретично, його можуть відправити в одну з колоній для відбування покарання", - написав В.Чевгуз.

Як повідомлялося, 25 січня Новоайдарський суд засудив В.Агєєва до 10 років позбавлення волі. За сукупністю злочинів прокурор просив засудити В.Агєєва до 12 років позбавлення волі з конфіскацією йому майна. В.Чевгуз оскаржив вирок в Апеляційному суді Луганської області.

Адвокат заявляє, що В.Агєєв "не скоював ніяких злочинів, нікого не грабував, нікого не вбивав. Він сидів на "посту охорони громадського порядку". У нього був автомат, це кримінально карається, але це не десять років. У нас за вбивство десять років не дають".

Проведене СБУ слідство встановило, що В.Агєєв у березні 2017 року приєднався до терористичних формувань у Луганській області, де виконував функції кулеметника окремої "розвідувальної роти".

У травні 2017 року у складі диверсійної групи вони вийшли на підконтрольну українській владі територію Новоайдарського району Луганської області. 24 червня 2017 року біля с. Жолобок Слов’яносербського району Луганської області українські військові знешкодили диверсійно-розвідувальну групу терористів. Чотирьох бойовиків затримали, один із них виявився діючим військовослужбовцем ЗС РФ за контрактом В.Агєєвим.

Міноборони РФ заявило, що В.Агєєв проходив строкову службу у Збройних силах РФ, після якої в травні 2016 року звільнився в установленому порядку в запас. Сам В.Агєєв в інтерв'ю українським ЗМІ підтвердив, що був відправлений на схід України після підписання контракту на службу у Збройних силах РФ: "Я військовослужбовець. Частина 65246 (розташована в місті Новочеркаськ, це полк зв'язку і навчальний центр Повітряно-космічних сил Росії)".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА