15:06 01.11.2017

Каськів заявив, що добровільно повернувся в Україну, сам сплатив переліт і вирішив відшкодувати збитки державі

2 хв читати
Каськів заявив, що добровільно повернувся в Україну, сам сплатив переліт і вирішив відшкодувати збитки державі

Екс-голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) Владислав Каськів заявляє, що добровільно повернувся в Україну і прийняв рішення відшкодувати збитки державі незалежно від остаточного рішення суду з цього питання.

"Я дійсно добровільно повернувся в Україну. Моя позиція проста - я доводитиму свою правоту в суді. Ще 18 вересня я звернувся до влади Панами з проханням дозволити мені добровільно приїхати в Україну. 27 жовтня Верховний суд Панами задовольнив моє прохання. При цьому суд зафіксував міжнародні гарантії України, які не можна відкликати, про невисунення додаткових обвинувачень", - написав В.Каськів на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу вдень.

Він також наголосив, що "для того, щоб припинити спекуляції щодо збитків держави, вирішив їх відшкодувати незалежно від остаточного рішення суду".

"З цих же причин вирішив самостійно сплатити переліт", - написав В.Каськів.

Як повідомлялося, В.Каськіва було оголошено в міжнародний розшук за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 КК (службове підроблення). Правоохоронці підозрюють його в заволодінні в 2012 році в змові з іншими особами коштами держбюджету України на суму близько 7,5 млн грн.

8 вересня 2016 року стало відомо про отримання Генпрокуратурою від Інтерполу підтвердження про арешт В.Каськіва в Панамі. 12 вересня Панамський суд обрав В.Каськіву запобіжний захід у вигляді застави $600 тис., він подав клопотання про політичний притулок.

У березні 2017 року стало відомо, що Панама відмовила В.Каськіву в наданні статусу політичного біженця.

Генпрокурор України Юрій Луценко 1 листопада повідомив, що В.Каськіва екстрадирували з Панами в Україну і доправили в Головне слідче управління Генпрокуратури.

Цього самого дня Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання В.Каськіву запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з можливістю внесення застави в розмірі 160 тис. грн. Крім того, суд зобов'язав його здати всі наявні закордонні паспорти та являтися на першу вимогу до слідчого, а також повідомляти про своє місцезнаходження.

При цьому, як розповіла прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, В.Каськіва відпустили з під варти прямо в залі засідань суду із зобов'язанням у п'ятиденний термін внести заставу. "У разі несплати протягом п'яти днів його буде повторно затримано і заарештовано", - додала вона.

Л.Сарган також поінформувала, що під час закритого судового засідання захист екс-голови Держінвестпроекту надав суду довідку про повне відшкодування підозрюваним завданих державі збитків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА