15:57 11.12.2017

Новий закон про нацбезпеку надасть можливість Україні забезпечити демократичний контроль над ЗСУ

1 хв читати
Новий закон про нацбезпеку надасть можливість Україні забезпечити демократичний контроль над ЗСУ

Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель сподівається, що в 2018 році Верховна Рада ухвалить закон про національну безпеку, а реформи в оборонному секторі будуть продовжені.

"Я сподіваюся, що в 2018 році Україна ухвалить закон про нацбезпеку, що надасть можливість забезпечити демократичний контроль над Збройними силами, оскільки Україна взяла на себе це зобов'язання в рамках Стратегічного оборонного бюлетеня", - сказав Е.Райхель під час конференції "20-річчя особливого партнерства України і НАТО" у понеділок у Києві.

Дипломат також висловив сподівання на продовження реформування армії та підвищення прозорості у цій сфері. "Подальше реформування армії та використання групи іноземних радників, забезпечення більш високого рівня прозорості, зокрема, військових закупівель, забезпечення прозорості оборонного бюджетного процесу і трансформації інститутів, що займаються питаннями безпеки і оборони відповідно до найкращих світових практик", - сказав він.

Е.Райхель також сподівається на проведення реформи у секторі безпеки, "включно з реформою СБУ і забезпеченням парламентського контролю над спецслужбою".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА