07:44 01.02.2018

Митники викрили незаконне ввезення на територію України партії відеокарт для майнінга криптовалют на суму 13 млн грн

1 хв читати
Митники викрили незаконне ввезення на територію України партії відеокарт для майнінга криптовалют на суму 13 млн грн

Співробітниками Державної фіскальної служби України на митному посту "Бориспіль-аеропорт" викрили схему незаконного переміщення через державний кордон великої партії пристроїв для майнінга криптовалют на суму 13 млн грн, повідомили в прес-службі ДФС.

"Управлінням протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС в зоні діяльності митного поста "Бориспіль-аеропорт" в рамках реалізації аналітично-пошукових заходів виявлено схему незаконного переміщення через митний кордон України великої партії пристроїв обробки інформації - відеокарт для так званого "Майнінга" ( видобутку) криптовалют", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в середу.

В інформації підкреслюється, що вантаж слідував на адресу вітчизняного суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності авіатранспортом.

"Правопорушники відповідно до попереднього задуму і намірів придбали дороге устаткування на території Гонконгу і намагалися перемістити товар через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання документів, що містять неправдиві відомості про вартість товару. Внаслідок зазначеної незаконної оборудки Державний бюджет України міг втратити мільйони гривень", сказано в повідомленні.

За даним фактом порушено адміністративну справу про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу України. 200 зазначених приладів вагою нетто 950 кг вилучено до винесення судом рішення у справі.

"Мінімальна вартість вилученої партії товарів (згідно з інформацією на сайті гонконгського виробника) становить в еквіваленті 13 млн грн", додали у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА