11:34 20.10.2018

Матіос: Найімовірніше для підриву арсеналу під Ічнею використовували "закладку"

2 хв читати
Матіос: Найімовірніше для підриву арсеналу під Ічнею використовували "закладку"

Заступник генпрокурора – головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що розслідування вибухів на арсеналі поблизу Ічні Чернігівської області свідчить про можливі диверсійні дії – за чотири дні до вибухів там бачили двох невідомих чоловіків у камуфляжі.

"Я можу вже сьогодні сказати, з проведенням допитів на поліграфі, достовірно встановлено, що 4 числа, тобто, за чотири дні до вибухів, за 50-70 метрів від технічної території, де були арсенали, було виявлено двох чоловіків у камуфляжній формі, які в нічний час, о 2:00 ночі, пересувалися по периметру", – заявив А.Матіос в ефірі телеканалу "112 Україна" увечері в п'ятницю.

Тоді, за його словами, піднятому по тривозі наряду знайти цих чоловіків не вдалося. І після цього було посилено охорону.

"Найімовірніше, це була закладка", – сказав військовий прокурор, зазначивши, що свідчень про дії безпілотника в цьому районі немає.

А.Матіос також повідомив, що арсенал в Ічні був одним з найбільш захищених. "У той момент, коли сталися вибухи, понад 40 військових і воєнізованої охорони…по периметру стояли в караулі".

Раніше А.Матіос заявив, що в момент початку вибухів на арсеналі поблизу Ічні Чернігівської області в зоні контролю працював неідентифікований мобільний телефон, який могли використовувати для приведення вибухового пристрою в дію.

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи боєприпасів на території складів арсеналу № 6 Міноборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3.30 вівторка, 9 жовтня. Ніхто не постраждав. Евакуювали близько 12,5 тис. осіб із 38 населених пунктів. Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "недбалість" (ч. 3 ст. 425 КК України). У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема відпрацьовують версію про можливу диверсію.

Міністр оборони Степан Полторак повідомив журналістам, що вибухи на арсеналі в Чернігівській області, за попередніми даними, почалися в сховищах, де зберігалися "ракетні системи залпового вогню", які не в повному обсязі були вивезені з арсеналу в Ічні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

АВСТРАЛІЯ ВИДІЛЯЄ УКРАЇНІ ПАКЕТ У 100 МЛН ДОЛАРІВ - МІНІСТР ОБОРОНИ МАРЛЗ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА