09:37 17.02.2014

Ештон вітає розвиток подій у Києві та закликає владу закрити всі кримінальні справи стосовно активістів - заява

1 хв читати
Ештон вітає розвиток подій у Києві та закликає владу закрити всі кримінальні справи стосовно активістів - заява

Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон вітає останній розвиток подій у Києві та закликає до подальших дій щодо виходу з політичної кризи.

"Я вітаю той факт, що останніми днями були зроблені деякі важливі кроки для деескалації ситуації в Україні, які сприяють виходу з нинішньої політичної кризи", - йдеться в заяві, поширеній у Брюсселі в неділю.

Зокрема, К.Ештон зазначила, що вітає звільнення активістами Київської міської адміністрації, а також низки інших адміністративних будівель "в усій країні". "Це важливі кроки, і я високо оцінюю роль, яку відіграло швейцарське головування в ОБСЄ в цьому контексті", - наголосила вона.

Крім того, верховний представник висловила задоволення тим, що протягом останніх днів було звільнено з попереднього ув'язнення "майже всіх активістів Майдану".

"Я закликаю українську владу зараз закрити всі судові справи, зокрема всі домашні арешти. Я очікую, що таких заходів буде вжито негайно для того, щоб спростити політичний діалог у парламенті наступного тижня", - заявила К.Ештон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА