09:06 14.04.2014

Ештон закликала Росію утриматися від дій, спрямованих на дестабілізацію ситуації в Україні - заява

2 хв читати

Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон висловлює серйозне занепокоєння у зв'язку з подіями на сході України і закликає Росію припинити будь-які дії, спрямовані на дестабілізацію.

"Я глибоко занепокоєна повідомленнями про різке зростання дій, що вживаються озброєними людьми і сепаратистськими угрупованнями в різних містах Східної України, які за останні 24 години захопили міліцейські дільниці і відділення Міністерства внутрішніх справ і звели пропускні пункти в околицях міста Слов'янська", - йдеться в заяві, поширеній в неділю в Брюсселі у зв'язку з подіями в Україні.

К.Ештон висловила впевненість, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ "відіграє і має продовжувати відігравати важливу роль в активному спостереженні та звітності про ці події, тим самим сприяючи запобіганню подальшої ескалації ситуації".

"Я знову кажу про рішучу підтримку з боку ЄС єдності, суверенітету та територіальної цілісності України і закликаю Росію чинити так само. З цією метою настійно закликаю Російську Федерацію відвести свої війська від кордону України і припинити будь-які подальші дії, спрямовані на дестабілізацію країни", - закликала верховний представник.

Крім того, К.Ештон зазначила, що ЄС високо оцінює зусилля української влади у сфері реалізації права та порядку операцій для встановлення влади держави". "Я закликаю уряд у Києві і далі вносити свій вклад у зниження напруженості і закликаю Україну забезпечити вільні й справедливі президентські вибори 25 травня, як найкращий спосіб висловлення волевиявлення громадян", - заявила верховний представник ЄС.

Вона також констатувала, що ЄС із нетерпінням очікує роботи Верховної Ради в проведенні конституційної реформи в рамках всеосяжного процесу та за підтримки Ради Європи, зокрема Венеціанської комісії.

К.Ештон також заявила, що з "нетерпінням чекає переговорів із Україною, Росією та США, які відбудуться 17 квітня в Женеві, і започаткування конструктивного діалогу, який має внести вклад у деескалацію і стабілізацію обстановки всередині і навколо України", - додала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА