15:09 12.10.2017

Заступник міністра оборони Павловський професіонал, але якщо причетний до злочину, має нести відповідальність

2 хв читати
Заступник міністра оборони Павловський професіонал, але якщо причетний до злочину, має нести відповідальність

 Заступник міністра оборони України Ігор Павловський професійно виконував свої обов'язки з початку російської агресії, але у разі, якщо суд доведе його причетність до злочину, має понести відповідальність, заявляє міністр оборони України Степан Полторак.

"Генерал Павловський виконував свої обов'язки з першого дня агресії, виконував їх досить високопрофесійно. Він був керівником АТО-Маріуполь під час активних бойових дій там. Але якщо він причетний до злочину, він повинен за це відповісти", - сказав С.Полторак журналістам у четвер у Києві.

"Але хочу звернутися до всіх громадян України, якщо ми хочемо побудувати цивілізоване суспільство... Не потрібно звинувачувати людей всіх, не лише Павловського, до рішення суду, і не вішати на них ярлики з тим, що він злочинець", - додав міністр.

С.Полторак зазначив, що бігти І.Павловському з України "нікуди", оскільки в РФ щодо нього відкрили три кримінальні справи в той період, коли він керував сектором "М" АТО.

Він також наголосив, що розслідування не повинно затягуватися і має бути об'єктивним.

Глава Міноборони назвав затримання свого заступника одним з найнеприємніших випадків для себе.

Відповідаючи на запитання, чи готовий він подати у відставку, якщо суд доведе провину І.Павловського, С.Полторак заявив: "Я готовий до цього у будь-який час".

Як повідомлялося, в середу детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП затримали заступника міністра оборони України і директора департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони за підозрою в причетності до розтрати понад 149 млн грн держкоштів при закупівлі палива для оборонного відомства.

За версією слідства, на початку 2016 року Комітет із конкурсних торгів Міноборони організував процедуру відкритих торгів на закупівлю рідкого палива. За результатами торгів 26 квітня 2016 року Комітет за 14 лотами затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів як найбільш економічно вигідні. 13 і 18 травня 2016 року між Міністерством та переможцем конкурсних торгів було укладено 14 договорів про постачання для державних потреб палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів державного бюджету України на загальну суму понад 1 млрд грн.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, в середу було затримано заступника міністра оборони України Ігоря Павловського, який "займався ресурсами". Ім'я другого затриманого не назвали, однак, за даними ЗМІ, йдеться про директора департаменту держзакупівель Міноборони Володимира Гулевича.

У четвер у САП назвали ще двох осіб, яким було повідомлено про підозру у справі про розтрату посадовцями Міноборони державних коштів - співробітник одного з відділів Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів і співробітник Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА