15:03 17.02.2017

"Сумигаз Збут" надіслав 4 тисячам найбільших боржників письмові попередження

2 хв читати

На початок 2017 року побутові споживачі Сумської області накопичили 210,7 млн. грн. боргів за природний газ. За рік заборгованість зросла на 121,4 млн. грн. Серед 4 тисяч найбільших боржників рекордною є несплата у розмірі 30 тис грн.

Тенденція зростання заборгованості змусила ТОВ "Сумигаз Збут" розіслати попередження найбільшим боржникам, оскільки за деякими особовими рахунками борг сягає 30 тис грн. Якщо після отримання попередження споживачі не погашають борги та не звернулися до центру обслуговування клієнтів "Сумигаз Збуту" для оформлення угоди погашення, компанія ініціює припинення газопостачання та подає позов до суду.

"З початку року значно погіршилась ситуація з розрахунками за спожитий природний газ. У межах чинного законодавства, коли накопичені борги систематично не погашаються, компанія зобов’язана припинити споживачам газопостачання. Тому ми розіслали 4 тисячі повідомлень, для упередження накопичення заборгованості" - зазначила директор "Сумигаз Збут" Олена Руденко.

Для вирішення проблеми споживачі компанії можуть звернутись з проханням погасити заборгованість частинами протягом певного періоду.

У 2016 році 1845 домоволодінь боржників від’єднанні від газорозподільної мережі Сумщини. Подальше відновлення їм газопостачання можливе лише після повного погашення заборгованості та компенсації збитків, пов’язаних з відключенням.

Зростання заборгованості споживачів перешкоджає газопостачальній компанії ТОВ "Сумигаз збут" своєчасно розрахуватись з постачальниками природного газу, придбати необхідні обсяги для забезпечення безперебійного газопостачання та направити складову тарифу газорозподільній компанії, що забезпечує функціонування аварійно-диспетчерських та експлуатаційних служб, обслуговування та модернізацію газових мереж Сумщини - ПАТ "Сумигаз".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА