17:46 22.05.2017

До кінця року ПАТ "Запоріжгаз" планує повірити 40 тис. газових лічильників

2 хв читати

З початку 2017 року ПАТ "Запоріжгаз" спільно з представниками державного підприємства "Запоріжстандартметрологіі" уже провели планову повірку понад 10 тис. газових лічильників. Щодня для зняття на повірку приладів фахівці компанії здійснюють по 150 виїздів до у споживачів області. За такої інтенсивності ПАТ "Запоріжгаз" до кінця року планує перевірити роботу ще 40 тис. газових лічильників.

Планова повірка лічильників передбачена нормами чинного законодавства для забезпечення достовірного обліку природного газу. Для споживачів вона є безкоштовною та проводиться кожних п’ять або вісім років, залежно від типу приладу. У 2017 році із повірених лічильників приблизно 4,5 тис. виявилися непридатними до експлуатації через порушення метрологічних характеристик. У випадку, якщо прилад не пройшов повірку, його відправляють для ремонту заводу-виробнику.

Там його ремонтують і повертають на ПАТ "Запоріжгаз". У випадку, якщо прилад не підлягає ремонту, тоді компанія замовляє новий лічильник за власний рахунок.

"На період відсутності лічильника у зв’язку із повіркою чи його ремонтом, нарахування за газ для споживача здійснюється за середніми показниками обсягів споживання, відповідно до показників приладу в аналогічному періоді минулого року", - розповів головний метролог ПАТ" Запоріжгаз" Володимир Верещак.

Окрім того, у 2017 році ПАТ "Запоріжгаз" спільно з фахівцями фахівцями ДП "Запоріжстандартметрологіі" також провело 180 позапланових перевірок лічильників газу. За цей період було виявлено 102 факти втручання в роботу приладів. Відповідно до законодавства за такі дії порушникам передбачене фінансове покарання. Зокрема, споживач оплачує вартість зняття-встановлення приладу і відшкодовує збитки, завдані державі за крадіжку газу. Сума збитків розраховується відповідно до вимог Кодексу газорозподільних мереж.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА