14:52 23.06.2017

У 2017 році фахівці ПАТ "Рівнегаз" виявили та ліквідували 5 тис. витоків газу

2 хв читати

Від початку року фахівці ПАТ "Рівнегаз" провели обстеження понад чотирьох тис. км. газових мереж Рівненщини та об’єктів, розташованих на них. Під час планових робіт вони виявили та ліквідували 5 тис. небезпечних ситуацій, пов’язаних із витоками газу. У середньому щомісяця газовики ліквідовують близько 1 тис. витоків.

Для оперативного реагування на такі ситуації в області діє аварійна служба "104". Вона працює в цілодобовому режимі без вихідних. Щоденно аварійна газова служба отримує до п’яти десятків викликів від абонентів Рівненської області.

Для утримання в належному стані газових мереж фахівці ПАТ "Рівнегаз" щорічно обслуговують понад 10 тис. кілометрів розподільних газопроводів та газопроводів-вводів. Вони перевіряють технічний стан системи газопостачання, здійснюють комплексне приладове обстеження та перевіряють газові мережі на витоки газу. Також фахівці проводять обстеження понад двох сотень газорегуляторних та ще півтори тисячі шкафних пунктів, які забезпечують пониження тиску для подачі газу до помешкань споживачів.

Така постійна діагностика газорозподільної системи дозволяє попередити виникнення аварій, оперативно виявити будь-які порушення та забезпечити безперебійну цілодобову доставку природного газу понад 250 тис. споживачам регіону.

Однак на сьогодні потребують термінового ремонту або заміни 298 шкафних регуляторних пунктів (24%), 74 газорегуляторних пункти (45%) та близько 100 км. розподільчих мереж Рівненської області. Адже саме застарілість та зношеність обладнання є основними причинами витоків газу під час його транспортування мережами.

"Для модернізації газотранспортної системи Рівненської області потрібно щорічно інвестувати понад 50 мільйонів гривень. Однак тариф, затверджений держрегулятором, не дозволяє провести капітальний ремонт газових мереж у повному обсязі. Так, в останні декілька років ПАТ "Рівнегаз" вдається виконувати Інвестиційну програму підприємства лише на 70% від запланованого, - розповів технічний директор ПАТ "Рівнегаз" Олександр Ганжа.

Додамо, що на сьогодні у ціні кубометра газу майже 90% коштів припадає на його вартість, як товару і лише 10% йде послуги з доставки газу та обслуговування мереж.

Довідка:

ПАТ "Рівнегаз" займається розподілом природного газу. У 2016 році підприємство протранспортувало 506,2 млн.м.куб. блакитного палива. Природним газом на Рівненщині користується понад 256 тисяч сімей та близько 3 тис. юридичних осіб.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА