15:46 23.06.2017

Мільйонні борги тепловиків у Червонограді за розподіл газу призвели до зупинки котельні

2 хв читати

Уже декілька місяців теплопостачальне підприємство Червоноградтеплокомуненерго накопичує борги перед ПАТ "Львівгаз" за послуги із розподілу газу. Станом на сьогодні загальна сума заборгованості підприємства становить 7,5 млн. грн.

Оскільки тариф на розподіл газу є єдиним джерелом надходження коштів до компанії, невчасні розрахунки підприємств ТКЕ унеможливлюють проведення належної підготовки газорозподільної системи регіону до опалювального сезону. На сьогодні, через мільйонні борги тепловиків у ПАТ "Львівгаз" виникають проблеми із фінансуванням ремонтних робіт та їх виконанням у повному обсязі, сплатою податків та виплатою заробітної платні працівникам.

"Ми неодноразово звертався до підприємства теплоенергетики Червонограду інформуючи про необхідність погасити борг в найкоротші терміни. При цьому, керівництву підприємства було запропоновано підписати договір на реструктуризацію боргу та подати графіки його погашення. Такий крок дозволив би тепловикам виплачувати накопичену заборгованість поступово та уникнути відключення котельні від газу", - поінформував технічний директор ПАТ "Львівгаз" Павло Сербан.

Однак, за його словами, теплопостачальне підприємство не скористалося жодним із можливих варіантів для вирішення ситуації. Окрім того, тепловики не зробили жодних кроків на зустріч. У зв’язку з цим ПАТ "Львівгаз" було змушене методом зварки відключити від мережі газопостачання котельню №5 Червоноградтеплокомуненерго.

Відповідно до Кодексу газорозподільних систем оператор ГРМ зобов’язаний припинити розподіл природного газу на об’єкти споживача до повного погашення заборгованості. Тому, ПАТ "Львівгаз" звертає увагу керівників теплопостачальних підприємств, що для того аби увійти в новий опалювальний сезон без проблем, необхідно погасити заборгованість за послуги розподілу природного газу. На сьогодні у Львівській області найбільшими боржниками є підприємства ТКЕ із Дрогобича, Стрия, Борислава, Стебника та Бродів. Загальна сума заборгованості тепловиків за послуги із розподілу газу досягає понад 71 млн. грн.

ПАТ "Львівгаз" - компанія, яка займається транспортуванням природного газу через розподільчі газопроводи на території Львівської області. Це найстаріше вітчизняне підприємство у своїй галузі, а також одне з найбільших за рівнем газифікації. Щороку компанія транспортує приблизно 1,3 мільярдів кубометрів природного газу до споживачів Львівщини. Природний газ потрапляє до споживачів Львівщини через розподільчі мережі ПАТ "Львівгаз". Загальна довжина розподільних газопроводів в області становить 24,257 тис. км, з яких 10,643 тис. км – газопроводи високого та середнього тиску. Регулювання тиск газу здійснюється за допомогою 4166 газорегуляторних пунктів та 66,4 тис. будинкових регуляторів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА