12:10 19.10.2017

Українські продукти харчування будуть постачатися на полиці торгових мереж США та Канади

3 хв читати

Українські продукти харчування зацікавили найбільші торгівельні мережі Америки. Такий підсумок Саміту українських брендів , що відбувся 12 жовтня 2017 року в Посольстві України в США в рамках FMI PRIVATE BRANDS DC SUMMIT. Захід було організовано Центром підтримки експорту при Українському союзі промисловців та підприємців (УСПП) в партнерстві з американською торговою асоціацією Food Marketing Institute за підтримки Посольства України в США.

Соки прямого віджиму, мед преміум-сегменту, кондитерські вироби, пиво, соняшникова олія, кетчупи, соуси та ін. зацікавили представників американських торгових мереж та дистрибуторів  під час  Саміту українських брендів , що відбувся 12 жовтня 2017 року в Посольстві України в США в рамках FMI Private Brands DC Summit. З української сторони учасниками Саміту українських брендів (Ukrainian Brands D.C. Summit) стали українські виробники продуктів харчування. Серед них – "Чумак" (генеральний спонсор Саміту), "Житомирські ласощі", АВК, виробники меду та соняшникової олії, які провели результативні перемовини з представниками продуктових мереж роздрібної та оптової торгівлі - членами торгової асоціації Food Marketing Institute (FMI) . В роботі Саміту також взяв участь міністр фінансів України Олександр Данилюк.

Ukrainian Brands D.C. Summit став ефективним майданчиком для встановлення ділових контактів між вітчизняними виробниками продуктів харчування та представниками продуктових мереж роздрібної та оптової торгівлі - членами торгової асоціації Food Marketing Institute (FMI).

Під час перебування у США, українські виробники також  взяли участь у щорічному заході, який організовується FMI для виробників харчової продукції з різних країн світу та представників американських продуктових мереж роздрібної та оптової торгівлі .Цьогорічний FMI Private Brands DC Summit.  було присвячено в тому числі в розширенню співпраці американських торгових мереж саме з українськими виробниками. Програма заходу включала навчальну складову та можливість ознайомлення з функціонуванням американських торговельних мереж різного типу.

Конкретні  переговори представники українського бізнесу провели з  Federated group (надає повний комплект рішень для приватних торгових марок), HY-VEE (мережа супермаркетів, що включає 240 магазинів), Associated Wholesale Grocers (найбільший дистриб’ютор бакалійних товарів до роздрібних мереж США, що обслуговує понад 3800 магазинів у 30 штатах США).

"Під час Саміту між  українськими підприємствами та двома американськими мережами пройшли конкретні пегоровори, що вже найближчим часом трансформуються в підписані контракти", - зазначив Посол України у США Валерій Чалий.

Українські виробники також відвідали сусідню Канаду, де 11 жовтня 2017 р. у Торонто провели перемовини з представниками канадських торгових мереж Walmart та Metro.

"Проведення Саміту українських брендів, без сумніву надало можливість українським виробникам представити власний експортний потенціал, налагодити прямий контакт та обговорити шляхи подальшої співпраці з представниками провідних американських торгових мереж", - вважає віце-президент УСПП, координатор Центру підтримку експорту при УСПП Денис Красніков.

Резюмуючи результати Саміту, віце-президент FMI Даг Бейкер високо оцінив потенціал української продукції на американському ринку.  За його словами у бізнесменів двох країн є всі налагодження поставок української продукції до США.

Інформаційними партнерами заходу стали агентства "Інтерфакс-Україна" і "Українські новини",  газета "Україна Бізнес Ревю".

ДОВІДКА

FMI є американською торговою асоціацією, яка об’єднує провідні продуктові мережі роздрібної та оптової торгівлі. На території Сполучених Штатів налічується близько 40 тис. продуктових магазинів роздрібної торгівлі та 25 тис. аптек - членів FMI, річний об’єм продажів яких перевищує 770 млрд. дол. Членами FMI є такі відомі торгові мережі, як Walmart, Safeway, Wegmans, Publix, Kroger, HEB, а також окремі компанії: Coca-Cola, Pepsi, Hershey, Post, Mondelez та інші.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА