17:23 17.11.2017

Українці не повинні купувати закордонну техніку б/у. На ринку вистачає інновацій вітчизняного виробника

2 хв читати

Про це вітчизняний виробник «Egritech» заявив під час конференції з аграріями та представниками влади. За останніми розрахунками фахівців компанії, українська техніка займає менше 20%  від загального обсягу представленої продукції на ринку АПК.

Представники українського машинобудівного бізнесу запропонували сучасну модель своєї взаємодії з наукою та державою. Насамперед, звернулися до представників влади з проханням посприяти розвитку програми часткової (20%) компенсації вартості сільгосптехніки. Це, на їхню думку, спонукає аграріїв купувати і підтримувати саме вітчизняний продукт.

У свою чергу, присутній на зустрічі заступник начальника Управління технічної політики АПК Анатолій Кужелюк поділився першою позитивною статистикою розпочатої цього літа програми. Сума вже компенсованих коштів становить – 46 млн. гривень. Загальна кількість підприємств, які подали на компенсацію – це 316 сільськогосподарських підприємств. Також представник з МінАПК заявив, що держава продовжить програму компенсації і планує виділити ще 945 мільйонів гривень – у  2018 році, 1 млрд. 420 мільйонів – у 2019 році, 1, 5 млрд. гривень – у 2020 році і ще 1 млрд. 640 мільйонів – у 2021 році.

«Дуже прикро нам, коли наші клієнти надають перевагу б/у техніці закордонних виробників. Ми робимо все можливе для того, аби переконати їх у тому, що Україна має величезний потенціал у машинобудівництві. Завдяки нашим потужностям ми нічим не поступаємося закордонним партнерам. Але нам треба хоч трохи підтримки і з боку держави, і з боку самих українців», - Олег Авер’янов, засновник української компанії з виробництва сільськогосподарської техніки «Egritech».

Також під час зустрічі моделі своєї співпраці з вітчизняним виробником представили фахівці Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства інфраструктури та науковці.

Незалежний експерт та аналітик сучасного ринку, Андрій Длігач, підкреслив, що в основі будування українського аграрного бізнесу має бути закладена

економічна ефективність та чіткий розрахунок.

«Саме головне для нас – це перейти від «війни» до моделі партнерства всіх представників аграрно-промислового комплексу країни», - Андрій Длігач, аналітик.

Контактна інформація: http://egritech.org

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА