10:53 29.11.2017

"Хмельницькгаз" попередив понад 1,5 тис. небезпечних ситуацій у домогосподарствах області

2 хв читати

Фахівці ПАТ "Хмельницькгаз" запобігли виникненню нещасних випадків у майже двох тисячах домогосподарств Хмельницької області. Причиною виникнення небезпечних ситуацій могли стати несправні димо-вентиляційні канали, газові прилади та ін.

З початку року співробітники ПАТ "Хмельницькгаз" провели планово-технічне обслуговування у

більш ніж 245 тис. домогосподарствах Хмельниччини. Фахівцями компанії попереджено 1600 небезпечних ситуацій через несправність димо-вентиляційних каналів та відсутність тяги.

Газорозподільні компанії перевіряють лише наявність тяги у ДВК, а не їх технічний стан. ПАТ "Хмельницькгаз" тільки відслідковує своєчасність надання актів перевірки ДВК власниками житла та перевіряє наявність тяги. Саме власник повинен своєчасно звернутися у спеціалізовану організацію для проведення обов’язкової перевірки.

"Перевірку та ремонт димоходів та вентиляційних каналів проводить не "Хмельницькгаз", а  спеціалізовані організації, які мають відповідний на це дозвіл управління Держпраці, - наголошує технічний директор ПАТ "Хмельницькгаз" Олександр Лоб. - В області  працюють кілька десятків таких компаній, які проводять комплекс робіт по перевірці димо-вентиляційної системи".

Після проведення перевірки споживач отримує акт, який необхідно надати у газорозподільну компанію. Нагадаємо, що у 2016 році,  через несправність димовентиляційного каналу (попадання пташиного гнізда в димар), уже стався один нещасний випадок, в якому загинули двоє молодих людей. Вчасно неперевірена димо-вентиляційна система спровокувала несумісну з життям концентрацію чадного газу в помешканні.

Довідка:

ПАТ "Хмельницькгаз" здійснює розподіл природного газу на території Хмельницької області (крім м. Шепетівки та Шепетівського району) усім категоріям споживачів. Щорічні обсяги транспортування складають близько 700 млн.м.куб. природного газу. ПАТ "Хмельницькгаз" забезпечує природним газом понад 400 тис. домоволодінь Хмельниччини. Загальний рівень газифікації області складає більше 80%, протяжність газових мереж – більш як 17 тис.км. Підприємство є одним з найбільших роботодавців та платників податків області, що надає гарантовані робочі місця 2 тисячам працівників, стабільно входить до п’ятірки найбільших та сумлінних платників податків Хмельниччини. До бюджетів усіх рівнів ПАТ "Хмельницькгаз" у 2016 році сплатив понад 95 млн.грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА