14:30 29.11.2017

Відновлювана енергетика стане проривом енергетичної децентралізації країни

2 хв читати

Таким був лейтмотив IX Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму «Відновлювана енергетика та енергоефективна модернізація промисловості», який відбувся 23 листопада у м. Києві за ініціативи Держенергоефективності.

Більше 600 учасників заходу – представники центральної та місцевої влади, бізнес, вітчизняні та іноземні інвестори, експерти – обговорювали успіхи України у відновлюваній енергетиці, інвестиційну привабливість «зелених» проектів та вплив розвитку цієї сфери на майбутнє українців.

На відкритті Форуму Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко пояснив, що енергонезалежність країни нерозривно пов’язана з питаннями енергоефективності та «чистої» енергетики. Основна мета – зробити країну ощадливим споживачем енергоресурсів, сформувати конкурентоздатну економіку та вміло використовувати значний ресурсний потенціал.

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук презентував значні здобутки України в активізації розвитку відновлюваної енергетики.

За останні 3 роки близько 400 млн євро залучено у встановлення 1 670 МВт нових теплових потужностей, що використовують альтернативні джерела енергії, ще 345 млн євро - у 353 МВт потужностей відновлюваної електроенергетики. Разом маємо близько 800 млн євро інвестицій у «чисту» енергетику. На Інтерактивній карті з відновлюваної енергетики України UA MAP маємо нових проектів на 1,2 млрд євро. Це лише початок.

«Світова тенденція демонструє, що відновлювана енергетика залучає все більше інвестицій, ніж традиційна. Крім цього, вартість виробництва «чистої» енергії щороку дешевшає. Це дає нам впевненості у тому, що відновлювана енергетика не лише міцнітиме, а стане бумом енергетичної децентралізації країни. «Зелені» проекти відкривають можливості для економічного зростання, посилення енергетичної безпеки країни та підвищення добробуту всього населення», - повідомив С.Савчук.

У свою чергу, на успішності фінансування «зелених» проектів наголосив Кирило Шевченко, голова правління Укргазбанку. За його словами, наразі банком профінансовано проектів «чистої» енергетики на 250 млн євро. «Укргазбанк є лідером «зеленого» фінансування в Україні щодо фінансової підтримки введення нових потужностей у 2017 році. Завдяки еко-кредитам від Банку, українським підприємствам вже вдалося досягти економії у 703 млн грн та скорочення викидів СО2 – майже 725 тисяч тонн».

 

Ліцензія НБУ №123 від 06.10.2011

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА