07:08 16.01.2018

Теплогенеруючі підприємства Коцюбинського продовжують несанкціонований відбір природного газу

2 хв читати

Підприємства теплоенергетики у Коцюбинському, що на Київщині споживають природний газ несанкціоновано. Котельні самовільно відновили газопостачання – без технічної перевірки фахівців, що може нести загрозу безпеці мешканців селища.

 

Коцюбинське залишається єдиним населеним пунктом Київської області, яке не врегулювало свої відносини з НАК "Нафтогаз України". Державна компанія не надає природний газ для котелень цього населеного пункту. Тому ПАТ "Київоблгаз" не має права доставляти газ для цих підприємств.

 

Проте теплогенеруючі компанії селища (ТОВ "УкрОпт Мастер-Енерго" та КПУЖКГ "Біличі")

самовільно відновили споживання газу. Це створює загрозу життю та безпеці мешканців, а також може призвести до техногенних наслідків. Працівників ПАТ "Київоблгаз" не допускають до газового обладнання цих котелень. Відтак компанія не може гарантувати безпеку газопостачання жителів Коцюбинського.

 

Котельні Коцюбинського не отримують від НАК "Нафтогаз України" природний газ вже кілька місяців. Втім, ці підприємства, порушуючи закон, здійснюють несанкціонований відбір газу. Борг селищних тепловиків за розподіл газу перед ПАТ "Київоблгаз" вже перевищив мільйон гривень і стрімко зростає.

 

  • Коцюбинська селищна рада в офіційному листі взяла на себе зобов’язання до 1 лютого погасити борг перед ПАТ "Київоблгаз" та відшкодувати усі збитки, пов’язані зі споживанням газу без номінацій. Також голова селищної ради взяла на себе повну відповідальність за забезпечення технічної готовності котелень та безпечне споживання газу.

 

Місцеві підприємства ТКЕ мають отримати від постачальника НАК "Нафтогаз України" підтверджені обсяги природного газу. Тоді відносини повернуться в правове поле. Зараз мешканці селища наражаються на небезпеку і отримують тепло від котелень з невідомим технічним станом.

 

"Київоблгаз" гарантує здійснити пуск газу згідно Правил безпеки після заведення номінацій в найкоротші терміни. Нагадаємо, споживання природного газу за відсутності підтвердженого обсягу з боку постачальника є несанкціонованим відбором природного газу.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА