10:12 06.02.2018

У 2017 році "Житомиргаз" понад 160 фактів крадіжки газу

2 хв читати

У минулому, 2017 році "Житомиргаз" запобіг  більш ніж півтисячі випадкам незаконного використання  природного газу. Своїми діями споживачі завдали збитків державі на суму більш ніж на  3 млн грн.

Побутові та промислові споживачі вдаються до порушення закону заради приховування реальних обсягів споживання газу. Серед встановлених фактів крадіжок 129 випадків – самовільні підключення до газопроводів, 38 випадків втручання в лічильник.

"У гонитві за наживою порушники не лише завдають матеріальної шкоди, а також і наражають на небезпеку себе та оточуючих. Але, втручання в лічильник, незаконні врізки та крадіжки газу обійдуться таким споживачам набагато дорожче законного споживання ресурсу. Їм доведеться заплатити за неврахований газ у розмірі граничної нормам споживання. За крадіжку газу їм загрожує кримінальна відповідальність за статтею 185 Кримінального Кодексу України - до семи років ув'язнення з конфіскацією майна", - пояснив директор з безпеки ПАТ "Житомиргаз" Анатолій Власюк.

Нещодавно, працівники Коростенського відділення ПАТ "Житомиргаз" виявили несанкціоноване втручання в систему газопостачання. Споживач спорудив "газопровід" в обхід лічильника. Відповідно до Кодексу газорозподільних мереж споживачеві донараховано 144,5 тис. грн. за граничними об’ємами споживання природного газу за період 6 місяців.

Фахівці ПАТ "Житомиргаз" регулярно виявляють незаконне споживання газу різними способами. Наприклад, аналізують причини різкого безпідставного використання газу конкретними споживачами. Проводять перевірку лічильників, обстеження систем газопостачання і газопроводів сучасними приладами і технікою. Виявити порушника допомагають і телефонні звернення громадян. Повідомити про факти крадіжки газу можна за телефонами Контакт-центру (0412) 55-80-04, (067) 33-38-104 або по електронній пошті [email protected]

Довідка.

Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації "Житомиргаз" здійснює розподіл природного газу на території Житомирської області. Річний обсяг транспортування становить до 600 мільйонів кубометрів газу. Клієнтами компанії є понад 360 тисяч домоволодінь Житомирської області – 11 міст, 36 селища міського типу та 583 села.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА