13:17 20.02.2018

Завдяки Ощадбанку жителі Мар’їнки знову користуються банківськими послугами

3 хв читати

У Мар’їнці Донецької області відновив роботу Ощадбанк. Його відділення – єдиний банківський заклад у прифронтовому місті, де мешкають понад 4 тисячі жителів. Відкриття відбулось 19 лютого за участю голови правління Ощадбанку Андрія Пишного та голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського.

Місцеве відділення Ощадбанку зупинило роботу у квітні 2015 року через постійні обстріли міста з окупованої території. Згодом, у серпні минулого року, тут було відновлено роботу банкомату Ощадбанку. Повномасштабне ж відновлення діяльності банку в Мар’їнці є наступним кроком, який засвідчує, що в містечку лише в 35 км від окупованого Донецька вирує мирне життя.

Зокрема, в Мар’їнці працюють військово-цивільна адміністрація, управління праці та соціального захисту, поштове відділення, медичні та освітні установи, а відтепер і Ощадбанк. Поновлення роботи банку у прифронтових районах Донбасу покликане остаточно інтегрувати місцевих мешканців у мирне життя і сприяти соціально-економічному розвитку регіону.

Наразі штат відділення складається з шести співробітників. Установа відповідає найсуворішим вимогам безпеки: її обладнано сертифікованими броньованими конструкціями, пожежною та охоронно-тривожною сигналізацією, системою відеоспостереження.

У відновленому відділенні до послуг мар’їнців банкомат та інформаційно-платіжний термінал. Тут можна відкрити рахунок, замовити картку, обміняти валюту, покласти гроші на депозит тощо. Відділення Ощадбанку розташовано лише за два кілометри від контрольного пункту в’їзду-виїзду (КПВВ) "Мар’їнка", що також зручно для клієнтів з тимчасово непідконтрольних територій.

"Ощадбанк – єдина українська банківська установа, яка продовжує дбати про мешканців територій уздовж лінії розмежування на сході країни, – зазначив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний. – Щоденна робота наших колег у прифронтових відділеннях, мобільних підрозділах, у тому числі на базі КрАЗів, у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення, в гуманітарно-логістичному центрі, – це наші принципи й життєві цінності в дії. Ощадбанк ніколи не залишав і не залишить напризволяще сотні тисяч українців, що мешкають поблизу лінії фронту. Відновлення Мар’їнського відділення – ще одне підтвердження тому".

"Сьогоднішня подія – це ще один крок до повернення нині окупованих територій, крок назустріч людям, які там живуть. Відкриття відділення Ощадбанку в безпосередній близькості до лінії розмежування – важливий меседж для наших громадян, які тимчасово перебувають під владою російських найманців: ми про вас дбаємо, а відтак – невдовзі все буде Україна", – заявив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

Влітку 2015 року, коли Мар’їнка постійно зазнавала найбільш інтенсивних обстрілів, а навколо міста йшли тривалі й виснажливі бої, команда Ощадбанку спільно з волонтерами організувала масштабну гуманітарну акцію на підтримку місцевих жителів – благодійний аукціон "Мистецтво, що рятує" в столичному Мистецькому Арсеналі. Як лоти були розіграні ящики з-під боєприпасів, розписані видатними українськими художниками та учнями художніх шкіл. У результаті на підтримку жителів Мар’їнки – насамперед дітей та людей похилого віку (зокрема з інвалідністю) – було зібрано більше 2 млн. грн., за які було закуплено харчі, ліки, одяг та портфелі й шкільне приладдя для учнів місцевих шкіл.

Прес-служба Ощадбанку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА