10:59 14.03.2018

ПАТ "Харківміськгаз" за рік підключив до газових мереж 150 нових газопроводів

2 хв читати

У поточному році ПАТ "Харківміськгаз" приєднав до газових мереж 150 нових газопроводів. Серед них - 12 багатоквартирних будинків, 114 домоволодіннь та 24 підприємства. Газові мережі Харкова стали довшими на 4 тис. км.

Спрощена процедура приєднання сприяє збільшенню нових споживачів природного газу. У минулому році Центр обслуговування клієнтів ПАТ "Харківміськгаз" прийняв 210 заяв на приєднання з подальшою видачею техумов. Укладено 150 договорів на приєднання нових газопроводів до газових мереж.

"Достатньо подати заявку на виконання робіт і надати необхідні документи. Далі менеджер відстежує хід виконання робіт, інформує замовника на всіх етапах підготовки аж до здачі технічної документації в архів", - говорить начальник управління клієнтського сервісу ПАТ "Харківміськгаз" Світлана Андрєєва.

Нова процедура приєднання до газових мереж почала діяти в Україні з 1 січня 2013 року. Основною перевагою є скорочення термінів і спрощення порядку підключення до газових мереж. Так як до нього входить повний комплекс робіт первинної газифікації - починаючи з видачі техумов та закінчуючи пуском газу.

Вартість робіт стандартного приєднання встановлюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. З 1 січня 2018 року Постановою НКРЕКУ № 1590 затверждено нові ставки.

Для Харкова розмір становить від 10,5 тис. грн. до 15,6 тис. грн. (без ПДВ) в залежності від типорозміру лічильника. Про те, як приєднатися до системи газопостачання, можна дізнатися на офіційному сайті ПАТ "Харківміськгаз" у відповідному розділі.

Довідка. ПАТ "Харківміськгаз" - підприємство, яке здійснює розподіл газу на території міста Харкова. Протяжність розподільчих, ввідних, внутрішних газопроводів та газопроводів-вводів складає більше 8 тисяч кілометрів, щорічний обсяг транспортування природного газу складає 1,4 мільярдів кубічних метрів. ПАТ "Харківміськгаз" забезпечує природним газом понад 500 тис. домоволодіньта понад 3,5 тис. промислове підприємство, організацій, установ. Найбільшими промисловими споживачами ПАТ "Харківміськгаз" є: ПАТ "Харківський плитковий завод", ДП "завод ім. В.О. Малишева", ДП Харківський машинобудівний завод "ФЕД". У компанії працює близько 1600 чоловік.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА