10:24 23.03.2018

Сьогодні відділення "ПРОЕКСП" працюють у 17 регіонах України – В.Лещинський

2 хв читати

Попит на незалежну недержавну експертизу в Україні зростає, сьогодні серед замовників "ПРОЕКСП" – державні установи, органи місцевого самоврядування, об'єднані територіальні громади.

Про це заявив віце-президент Академії будівництва України Віктор Лещинський на виставці "Будекспо-2018" у Києві.

"Децентралізація принесла кошти на місця для тих, хто раніше їх очікував від центральних органів влади. Тепер зріс попит на якісну експертну оцінку проектів інфраструктури - доріг, підземних комунікацій, мостів, а також соціальних установ - фельдшерсько-акушерських пунктів, дитячих садків, шкіл, спортивних закладів", - відзначив Віктор Лещинський, підсумовуючи тенденції перших 9 місяців роботи незалежної недержавної експертизи.

У 2017-му році набули чинності зміни до законодавства, які вимагають проведення обов'язкової експертизи у категорії СС-2, СС-3, за цей час значно поліпшилась якість проектно-кошторисної документації.

В.Лещинський підкреслив, що замовники вже не просять просто "папірець", а вносять корективи після правок та зауважень експертів, що підвищує якість та безпеку об'єктів. Можна відзначити, що за 9 місяців відбулись зміни на краще. Трикутник "замовник-експерт-виконавець" працює на якість.

Довідково: у зв'язку з набранням чинності Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", відповідно до статті 32 віднесення об’єкта будівництва до тієї чи іншої категорії складності здійснюється проектною організацією і замовником будівництва.

Отже, для всіх об’єктів, що проектуються, будуються чи приймаються в експлуатацію, визначена у проектній документації категорія складності може бути уточнена проектною організацією разом із замовником будівництва.

Категорія об'єктів підвищеної складності СС3 - для об'єктів (будівель та споруд) підвищеної небезпеки, визначених згідно з законодавством; СС2 - для висотних житлових і громадських будинків висотою від 73,5 м до 100 м; СС3 - для висотних житлових і громадських будинків висотою понад 100 м.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поради щодо харчування для боротьби з холестерином від експертів: акцент на авокадо

Всеукраїнський День Логіста - 30-31 травня в Києві пройде наймасштабніша логістична виставка в Україні

4,6 млрд грн податків перерахувала до бюджету група ОККО у першому кварталі

Відома українська співачка Jerry Heil стала амбасадором бренда "Моршинська"

В Україні стартувала благодійна ініціатива «Із сердечком обирай – госпітальєрок одягай»

Альянс українських організацій громадянського суспільства та віцепрем'єр Верещук обговорили співпрацю з міжнародними донорами

Купувати одяг оптом з Туреччини стало легше

Найкращі онлайн майданчики для купівлі автомобіля в Україні

РФ здійснила цілеспрямовану атаку на цивільне населення Одеси, - Посольство України в Ізраїлі

Культурна спадщина Києва: літаючу тарілку буде збережено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА