08:52 07.04.2021

У 2021 році "Миколаївгаз" планує встановити більше дев’яти тисяч лічильників газу

2 хв читати
У 2021 році "Миколаївгаз" планує встановити більше дев’яти тисяч лічильників газу

Наразі 24,4 тис. клієнтів "Миколаївгазу" споживають природний газ за нормами. Газорозподільна компанія продовжує виконання інвестпрограми. У цьому році заплановано встановлення ще 9 тисяч лічильників.

З початку року "Миколаївгаз" встановив 284 газових лічильника своїм клієнтам за рахунок коштів компанії. Але це значно менше, ніж компанія планувала. Споживачі відмовляються від установки лічильників і не допускають співробітників "Миколаївгазу" у свої помешкання.

"Деякі споживачі відмовляються від встановлення лічильників газу, бо вважають для себе такий облік блакитного палива невигідним. Це стосується, в основному, тих домогосподарств, де мешкає кілька осіб, а прописана лише одна людина. Але ми наголошуємо, що відмова від встановлення лічильника за кошти АТ "Миколаївгаз" вважається порушенням Закону і має наслідки", - говорить технічний директор АТ "Миколаївгаз" Дмитро Грицай.

Відмова від встановлення лічильника за кошти АТ "Миколаївгаз" є порушенням Кодексу газорозподільних систем і передбачає переведення споживача на граничні норми споживання, які є вдвічі вищими, ніж діючі норми споживання. А згодом, відповідно до Статті 5 Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу", розподіл природного газу домогосподарствам, де не встановлені прилади обліку, буде припинено.

Держава пішла назустріч споживачам газу і подовжила строк облаштування домогосподарств приладами обліку – до кінця 2022 року. Але тим споживачам, які відмовились від встановлення безкоштовного лічильника, згодом доведеться облаштувати своє помешкання приладом обліку, але вже за власний рахунок. У іншому випадку порушники ризикують залишитись без газу.

Подати заяву на установку безкоштовного лічильника газу можна, звернувшись до 104 ua Клієнтського простору у робочі дні з 8.00 до 17.00.

 

 

 

 

 

Довідка про компанію:

АТ "Миколаївгаз" - газорозподільна компанія, що здійснює свою діяльність на території  Миколаївської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

АТ "Миколаївгаз" експлуатує 8,7 тис. км газопроводів і забезпечує природним газом 8 міст, 14 селищ міського типу та 313 сіл області.

Клієнтами компанії є понад 349 тис. побутових споживачів Миколаївської області, а також 2,8 тис. підприємств, установ і організацій.

У 2020 році АТ "Миколаївгаз" доставила своїм клієнтам  421,5 млн куб.м газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА