16:20 17.06.2021

"Донбасенерго" підтримує рішення НКРЕКП щодо перегляду цінових обмежень на ринках електроенергії РДН і ВДР

1 хв читати

16 червня на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), було здійснено важливий крок на шляху до стабілізації ціноутворення на ринку електричної енергії, а саме переглянуто цінові обмеження price caps на ринку "на добу наперед" (РДН) та внутрішньодобовому ринку (ВДР).

ПАТ "Донбасенерго" підтримує важливе рішення регулятора та сподівається на подальші кроки державних органів влади на шляху до лібералізації ринку електричної енергії, розвитку конкуренції на ньому та підвищення надійності постачання електроенергії споживачам у цілому.

"Донбасенерго" також очікує впровадження з боку регулятора Методики визначення цінових обмежень на ринку, яка має базуватись на європейських принципах визначення price caps.

Довідково: станом на 01.06.2021 р. 60,86 % акцій ПАТ "Донбасенерго" належать Приватному акціонерному товариству "ЕНЕРГОІНВЕСТ ХОЛДИНГ", 25 % + 1 акція – державі в особі Фонду державного майна України.

ПАТ "Донбасенерго" об’єднує дві електростанції: Слов’янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 р. розташована на не підконтрольній Україні території). З березня 2017 р. показники виробничої діяльності активів, розміщених на тимчасово окупованій території в Донецькій області, не включаються у зведену звітність "Донбасенерго" через втрату контролю над ними.

Сумарна встановлена потужність Слов’янської ТЕС становить 880 МВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сексуальне насилля під час конфлікту — ще один вид зброї проти мирного населення, елемент злочину проти людяності

Рейтингове агентство "Стандарт-Рейтинг" (Україна): Стабільність банків України: 2 роки війни (за підсумками двох років війни)

В Києві вдруге пройде УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС

До Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи

Креативна рекламна кампанія для мережі Сільпо від агенції Promodo

125 млн грн кредитних лімітів: як користуються карткою АТБ від Sense Bank

NOVUS став кращим роботодавцем в сфері українського ритейлу за версією Forbes та robota.ua

Охолоджуючі та освіжаючі новинки від Yogoda: літні коктейлі для спекотних днів

LOBBY CLUB допоможе Стус.Центру створити мультимедійну експозицію та англомовну версію сайту

Фільм "THE CHOICE" виробництва KALYNA FILM, який здобув перемогу на Міжнародному жіночому кінофестивалі в Торонто, стає резонансною подією у світі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА