14:48 29.07.2021

Комісія усунула Данилюка від конкурсу, не визнавши наявність освіти одного з кращих університетів США

2 хв читати
Комісія усунула Данилюка від конкурсу, не визнавши наявність освіти одного з кращих університетів США

Кандидат на посаду керівника Бюро Економічної Безпеки Олександр Данилюк прокоментував свій недопуск до подальшої участі у конкурсному відборі. Він зауважив, що комісія по відбору керівника БЕБ є залежною від президента та ОП, і виконує вказівку призначити контрольовану людину.

"Дане рішення викликано тим, що конкурсна комісія має на меті призначити політично залежну особу", - додав Олександр Данилюк.

За його словами, таке рішення є абсолютно упередженим зі сторони голови конкурсної комісії Тимофія Милованова. Незважаючи на наявність освіти у сфері фінансів, яка була отримана в одній з найкращих бізнес-шкіл світу -  Університеті Індіани (Indiana University), формальною причиною є невизнання диплому МОНом.

"Це повна маніпуляція. Це всі члени конкурсної комісії знають і в першу чергу - глава комісії Тимофій Милованов. Мені було не те що неприємно - тошно дивитися на те, що він говорив. Освіта в мене є, це освіта однієї з найкращих бізнес-шкіл Сполучених Штатів, з відомого Індіанського університету. І саме цікаве що навчався я Бізнес школі за престижною програмою американського уряду Edmund Muskie Fellowship з дуже жорстким відбором.  І Милованов про це знає. Саме на базі цієї освіти я працював на Wall Street в Нью Йорку, та у інвестиційних компаніях у інших світових фінансових столицях.... Дешево. Такі рішення руйнують залишки репутації членів комісії"- розповів колишній Міністр фінансів Олександр Данилюк.

Університет Індіани є одним з найбільших навчальних закладів США. В ньому навчаються студенти зі 140 країн світу. Університет та його дослідження є відомоми у різних научних сферах. А Kelley School of Business в університеті входить до 50 найкращих бізнес-шкіл світу (23 місце у 2021 році).

Серед випускників Університету Індіани - 9 Нобелівських лауреатів, нинішні керівники міжнародних корпорацій, Віце-президент, сенатори, конгресмени та губернатори США, зокрема два міністра фінансів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА