10:58 24.09.2021

Хмельницькгаз:  вчасно сплачують за послуги з доставки газу лише 57% клієнтів

2 хв читати
Хмельницькгаз:  вчасно сплачують за послуги з доставки газу лише 57% клієнтів

Від  початку року лише 57%  подолян розрахувались за розподіл блакитного палива. Водночас, на 19% зросла кількість боржників у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Тож  сума заборгованості невпинно зростає і на початок опалювального періоду  загальний борг побутових споживачів склав  42  млн гривень.

Кожен дев’ятий споживач жодного разу з початку року не сплатив за отримані послуги доставки, а кожен п’ятий затримує оплату на кілька місяців.  Хмельницькгаз вимушений стягувати борги у судовому порядку.  Цьогоріч до суду передано три сотні  справ боржників, найбільше їх у містах  Хмельницькому, Кам’янці-Подільському та Старокостянтинові. Боржникам доведеться сплатити чималі судові витрати та виконавчий збір у розмірі 10% від суми заборгованості. Крім того, боржники ризикують залишитися без газопостачання. Адже з 20 серпня 2021 року, відповідно до Закону України №1657-IX, знято мораторій на відключення споживачів, що мають заборгованість за комунальні послуги. Заборона на відключення розповсюджується лише на регіони, де введено "червоний" рівень епідеміологічної небезпеки.

Зменшилася  кількість споживачів, які жодного разу не платили за розподіл: на початку року їх було близько 29 тисяч, станом на 1 вересня 2021 року - 9.5 тисяч.

Водночас,  газорозподільна компанія дякує всім  сумлінним споживачам за розуміння та  вчасну оплату рахунків за доставку газу. Адже, як відомо, саме за рахунок тарифних коштів цілодобово функціонує аварійно-диспетчерська служба, підтримується відповідний тиск газу у системі, проводяться  ремонтні роботи, а також забезпечується в цілодобовому режимі робота усіх технологічних процесів щодо безперебійної доставки газу до кожного споживача.  

Сплатити за доставку та допомогти здійснити оплату літнім людям можна зручно з дому онлайн, за обраним платіжним сервісом:

 

Довідка: АТ "Хмельницькгаз" - газорозподільна компанія, яка здійснює свою діяльність на території Хмельницької області у співпраці з брендом РГК. Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній у яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис.км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА