15:31 01.05.2023

В Одесі відкрили інноваційний центр реабілітації національної мережі RECOVERY, заснованої Віктором та Оленою Пінчуками

3 хв читати

В Одесі на базі державного госпітального відділення відкрили інноваційний центр реабілітації для поранених військових RECOVERY. Це вже другий центр національної мережі RECOVERY із 10 анонсованих, які запрацюють до кінця року.

Заклад в Одесі, в якому вже понад 10 років не оновлювали обладнання, облаштували за найкращими міжнародними стандартами сучасності. Окрім повного ремонту приміщень у центрі RECOVERY встановили комплекс фізіотерапевтичного устаткування, інноваційне обладнання для фізичної реабілітації з віртуальною реальністю, яке забезпечує зворотний зв’язок з пацієнтом.

"Чому Одеса? Це все одно, що запитати в одесита, що він робить у Бахмуті? Реабілітаційні центри національної мережі RECOVERY будуть розташовані по всій Україні — там, де вони потрібні найбільше. Одеса, як і весь південь, надзвичайно важливі. Більш того, нас з моєю дружиною Оленою багато чого повʼязує саме з Одесою. Наприклад, у 2019 році, наша родина придбала в Одесі 24 квартири для 24 родин моряків. Також у 2010 році, коли сомалійські пірати захопили судно “Фаіна”, допомогли звільнити наших одеських моряків з полону, виділивши кілька мільйонів доларів готівкою. Ми любимо Одесу, насправді", — зазначив засновник проєкту RECOVERY Віктор Пінчук під час відвідування першого дня роботи реабілітаційного центру.

В одеському центрі RECOVERY завдяки сучасному комплексу тренажерів та апаратів для реабілітації  зможуть відновлюватися військовослужбовці з різними травмами, в тому числі пораненнями, отриманими внаслідок вибухів.

"Найпоширенішою серед пролікованих нами поранених військовослужбовців є саме вибухова політравма, з пошкодженнями одразу багатьох систем та органів, нерідко з травматичними ампутаціями кінцівок. При таких пораненнях надзвичайно важливу роль грає рання, післягостра та довготривала мультидисциплінарна реабілітація.

Саме завдяки надсучасному обладнанню, яким оснастили центр у межах проєкту RECOVERY, реабілітаційна допомога нашим захисникам стала максимально ефективною", —  зазначила  Олена Футрук, начальниця клінічної державної клінічної установи, де побудований одеський центр RECOVERY.

Реабілітаційні заходи дають військовим шанс відновитися після поранень, забезпечуючи їм необхідну підтримку в процесі одужання. Адже одним із завдань проєкту RECOVERY є допомога захисникам інтегруватися в суспільство після травматичного досвіду.

Основна мета проєкту RECOVERY — розбудова реабілітаційного напряму медичної допомоги військовим в Україні. Проєктом передбачено: створення національної мережі реабілітаційних центрів для тяжкопоранених, міжнародні освітні програми для фахівців-реабілітологів, складне протезування військових за кордоном у тих випадках, коли це неможливо в Україні, а також надання якісної реабілітації військовим у приватних партнерських клініках.

Раніше, 14 березня 2023 року, запрацював перший центр реабілітації національної мережі RECOVERY у Дніпрі. Протягом поточного року національна мережа інноваційних реабілітаційних центрів RECOVERY включатиме 10 центрів на базі державних медичних закладів у Вінницькій, Дніпропетровській (2 центри), Київській, Львівській, Одеській (2 центри), Рівненській, Хмельницький та Черкаській областях. Понад 11 тисяч пацієнтів на рік зможуть отримати реабілітаційну допомогу в центрах RECOVERY.

Фото з відкриття центру реабілітації RECOVERY в Одесі.

Про проєкт RECOVERY

RECOVERY (англ.) — відновлення, повернення до життя.

Англійську назву проєкту RECOVERY обрано не випадково. Саме D Лондоні 28 червня 2022 року подружжя українських філантропів Віктора та Олени Пінчуків представило на аукціоні Christie’s відому скульптуру "Мавпа із повітряних куль (пурпурна)" американського художника Джеффа Кунса.

Скульптура була продана за 11,5 млн доларів. Усі ці кошти спрямовані Віктором та Оленою на проєкт RECOVERY.

За інформацією звертайтеся [email protected].

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фільм "THE CHOICE" виробництва KALYNA FILM, який здобув перемогу на Міжнародному жіночому кінофестивалі в Торонто, стає резонансною подією у світі

Безоплатна юридична допомога для ВПО: перелік ініціатив та організацій

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 10 – 12 травня

125 млн грн кредитних лімітів: як користуються карткою АТБ від Sense Bank

Рішення BIMEX Ukraine для захисту кіберпериметру установ та організацій МОЗ України

Зелений квітень: місяць важливих екоініціатив у торговельних комплексах Arricano

У Києві відбувся показ колекції, присвячений 5-річчю бренду YS Couture by Yanis Stepanenko

Поради щодо харчування для боротьби з холестерином від експертів: акцент на авокадо

Всеукраїнський День Логіста - 30-31 травня в Києві пройде наймасштабніша логістична виставка в Україні

4,6 млрд грн податків перерахувала до бюджету група ОККО у першому кварталі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА