09:58 21.11.2023

Демократична стійкість парламенту в умовах війни: довіра та роль громадянського суспільства

2 хв читати

24 листопада 2023 р. у Києві відбудеться публічна дискусія "Демократична стійкість парламенту в умовах війни: довіра та роль громадянського суспільства", яку організовує Програма USAID "РАДА: наступне покоління" за участі представників Верховної Ради України, українських неурядових громадських організацій та міжнародних експертів.

Боротьба з авторитарною росією – це також про розбудову і зміцнення власної демократії. Тому Програма "РАДА: наступне покоління" ініціює обговорення на тему того, як забезпечити демократичну стійкість українського парламенту і яку роль відіграє громадянське суспільство у цьому процесі. Зокрема, учасники заходу обговорять питання:

  • що впливає на суспільний рівень довіри до парламенту та як його зміцнити;
  • чому важливо залучати громадян до законотворчого процесу навіть у складні воєнні часи;
  • які є та які можливі ефективні формати демократичної взаємодії парламенту та громадянського суспільства в умовах воєнного стану.

Публічна дискусія стане майданчиком для обміну ідеями й досвідом та можливістю для комунікацій з представниками парламенту. Очікується понад 70 учасників, зокрема:

  • керівництво Верховної Ради України (зокрема, очікується підтвердження участі Голови ВРУ Руслана Стефанчука);
  • народні депутати України: Олена Шуляк, Віталій Безгін, Лариса Білозір, Олег Дунда;
  • Енн Хоппер, заступниця директора бюро з питань демократії та врядування Місії USAID в Україні;
  • Ігор Когут, директор Програми USAID "РАДА: наступне покоління";
  • Марчін Валецкі, директор Національного демократичного інституту в Україні;
  • представники парламентських комітетів, громадських організацій.

З попередньою програмою та учасниками заходу можна ознайомитися за цим посиланням. Уточнити інформацію щодо участі спікерів можна буде ближче до дати проведення дискусії. Журналісти матимуть змогу поставити питання під час панельних дискусій та в кулуарах.

Коли: 24 листопада, 10:00-15:30.

Формат проведення: онлайн та офлайн (Київ, Україна). Місце і деталі проведення організатори надішлють після підтвердження реєстрації.

Для участі, будь ласка, зареєструйтесь до 22 листопада (18:00), заповнивши цю онлайн-форму. У разі питань можете звертатися на пошту [email protected].

Захід проводиться Програмою USAID "РАДА: наступне покоління", яка є п’ятирічною ініціативою (2021-2026), що впроваджується ГО "Інтерньюз-Україна" та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Мета Програми – допомогти Верховній Раді України бути сучасною, ефективною та підзвітною інституцією заради демократичного розвитку України. Більше інформації про Програму дізнавайтеся на вебсайті та у фейсбуці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА