16:48 28.11.2023

Волонтери з різних регіонів вимагають від Кабміну скасувати постанову 953 та новий порядок ввезення гуманітарної допомоги - "Українська команда"

1 хв читати
Волонтери з різних регіонів вимагають від Кабміну скасувати постанову 953 та новий порядок ввезення гуманітарної допомоги - "Українська команда"

Волонтерський штаб "Українська команда" звернувся до Кабінету міністрів з вимогою скасувати постанову №953, якою вводиться новий порядок пропуску через кордон та розподілу гуманітарної допомоги. Цей порядок унеможливить постачання гумдопомоги для військових та переселенців, заявляють волонтери. 

"Ми, волонтери "Української команди", вимагаємо від Кабінету міністрів не відтермінувати, а скасувати постанову №953 від 5 вересня 2023 року "Деякі питання пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану". Цей документ унеможливлює отримання гуманітарної допомоги від іноземних партнерів і спричинить колапс волонтерської діяльності. Кожен пункт цього Порядку – це чергове коло бюрократичного пекла, які тепер доведеться долати усім волонтерам України", - йдеться у зверненні "Української команди".

Після введення в дію нового "Порядку пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану" мільйони простих українців та військових будуть позбавлені необхідної вчасної допомоги, наголошують у волонтерському штабі.

"Замість допомоги волонтери будуть змушені переконувати західні благодійні фонди, щоб вони виконували надмірні урядові вимоги щодо ввезення гуманітарних вантажів. Закликаємо уряд скасувати постанову №953, яка паралізує волонтерський рух в країні! Бюрократією Перемогу не здобудеш" - підкреслили в "Українській команді".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поради щодо харчування для боротьби з холестерином від експертів: акцент на авокадо

Всеукраїнський День Логіста - 30-31 травня в Києві пройде наймасштабніша логістична виставка в Україні

4,6 млрд грн податків перерахувала до бюджету група ОККО у першому кварталі

Відома українська співачка Jerry Heil стала амбасадором бренда "Моршинська"

В Україні стартувала благодійна ініціатива «Із сердечком обирай – госпітальєрок одягай»

Альянс українських організацій громадянського суспільства та віцепрем'єр Верещук обговорили співпрацю з міжнародними донорами

Купувати одяг оптом з Туреччини стало легше

Найкращі онлайн майданчики для купівлі автомобіля в Україні

РФ здійснила цілеспрямовану атаку на цивільне населення Одеси, - Посольство України в Ізраїлі

Культурна спадщина Києва: літаючу тарілку буде збережено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА