16:08 07.03.2024

Інноваційна ініціатива "Майстерня на колесах" підтримує українців із ремонтом будинків

3 хв читати
Інноваційна ініціатива "Майстерня на колесах" підтримує українців із ремонтом будинків

У рамках нового пілотного проєкту УВКБ ООН та партнер НУО «Янголи спасіння» розгортають мобільні бригади досвідчених будівельників, щоб допомогти постраждалим від війни громадам відремонтувати їхні будинки.

Aвтор Аліна Коваленко, УВКБ ООН  |   7 березня 2024

Photo Angels of Salvation/Oleksii Hutnyk

Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) спільно з партнером НУО « Янголи спасіння» розпочали новий проєкт «Майстерня на колесах», щоб підтримати постраждалі від війни громади, надаючи технічні поради та допомогу людям з ремонтом будинків, що були пошкоджені обстрілами із застосуванням ракет чи безпілотників тощо. 

П’ять мобільних бригад досвідчених будівельників із необхідними інструментами, такими як шуруповерти, кутові шліфувальні машини, дискові пили тощо, з січня 2024 року були направлені в постраждалі від війни райони Харківської області. Тут вони допомагають сім’ям, які отримали будівельні матеріали для ремонту їхніх будинків, пошкоджених унаслідок війни, і яким не вистачає необхідних інструментів або навичок для завершення ремонту. 

IMG_4644

Photo Angels of Salvation/Oleksii Hutnyk

IMG_4741

Photo Angels of Salvation/Oleksii Hutnyk

IMG_4666

Photo Angels of Salvation/Oleksii Hutnyk

Мобільні бригади надають консультації людям, які бажають самостійно відремонтувати свої будинки, а також допомагають уразливим особам демонтувати пошкоджені вікна та замінити їх на нові енергозберігальні вікна, надані УВКБ ООН. Пізніше, коли погодні умови покращаться, мобільні бригади також допоможуть встановити нові дахи та відремонтувати фасади. 

Наразі мобільні команди «Янголів спасіння» встановили понад 300 вікон та троє вхідних дверей, надавши допомогу близько сотні родин. У 2024 році проєкт має на меті підтримати 1 500 родин на Харківщині, надаючи можливість орендувати інструменти, отримати технічну експертизу та допомогу з ремонтом.  

«Проєкт «Майстерня на колесах» використовує інноваційний підхід, поєднуючи матеріальну допомогу з технічною експертизою та розширенням можливостей громади. УВКБ ООН постійно вдосконалює способи підтримки людей, і ми визначили необхідність не тільки надати вичерпний перелік матеріалів, але й запропонувати технічні консультації та безоплатну оренду інструментів для того, щоб люди могли самі зробити ремонт», – сказав фахівець з питань житла УВКБ ООН Андрій Шпак.  

IMG_5228

Photo Angels of Salvation/Oleksii Hutnyk

Копия IMG_4903

Photo Angels of Salvation/Oleksii Hutnyk

IMG_4801

Photo Angels of Salvation/Oleksii Hutnyk

«Ми надаємо пріоритетну підтримку людям похилого віку, особам з інвалідністю, великим сім’ям та іншим особам, які найбільше потребують допомоги. Ми плануємо розширити цю ініціативу в декількох регіонах, зокрема в Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях, одночасно збільшуючи кількість мобільних бригад для задоволення попиту, що дедалі зростає», – сказав Володимир Виноградов, проєктний менеджер «Янголів спасіння». 

За останні два роки УВКБ ООН та партнери надали допомогу та підтримку мільйонам людей, а саме понад 4,3 мільйона у 2022 році та 2,6 мільйона у 2023 році, зокрема й через програми УВКБ ООН у сфері екстреного ремонту житла. Приблизно 28 000 будинків по всій країні були відремонтовані, і понад 287 тисяч людей отримали набори для екстреного ремонту житла, що дало їм змогу негайно полагодити пошкодження своїх домівок після обстрілів. 

Контакти для медіа: 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА