18:01 19.03.2024

Кличко привітав киян-штурмовиків з другою річницею створення 5 бригади

2 хв читати

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з бійцями 5 окремої штурмової Київської бригади з нагоди другої річниці створення підрозділу. Він нагородив захисників та розповів, як столична громада допомагає штурмовикам.

"Привітав бійців 5-ої окремої штурмової Київської бригади з другою річницею створення бригади. І нагородив від столиці орденами "За сприяння обороні Києва" та медалями "Честь. Слава. Держава". На жаль, трьом воїнам нагороди присвоєні посмертно", - повідомив Віталій Кличко.

1

Він зазначив, що у лютому-березні 2022 року бійці 5 штурмової бригади захищали столицю біля Ірпіня, Мощуна, Горенки та Лютіжа. А зараз вони бʼються на передовій на Донбасі.

3

 

З початку повномасштабної війни зі столичного бюджету на потреби бригади виділено вже понад 130 мільйонів гривень.

2

"Громада Києва продовжує допомагати нашим захисникам. Минулого року місто виділило 5-й бригаді на оснащення 83 мільйони гривень і вже 50 мільйонів цього року. У 2023 на кошти громади вони закупили кілька сотень fpv-дронів, квадрокоптерів", - наголосив мер столиці.

Кличко також нагадав, що нещодавно він відвозив додаткову допомогу 5 бригаді.

"Нещодавно відвідував цю бригаду на передовій. Передав додатково,  в якості благодійної допомоги, ще 50 дронів, РЕБи та інше обладнання. Відвозив допомогу бригаді й на початку березня", - повідомив Віталій Кличко.

Раніше повідомлялося, що Київ очолив рейтинг міст - обласних центрів за розміром допомоги силам оборони. Минулого року столиця за кошти міського бюджету надала військовим підрозділам допомоги майже на 9 мільярдів гривень. Це майже стільки ж, скільки усі інші обласні центри разом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА