17:35 16.06.2020

Автор ВОЛОДИМИР КОСТЮК

Про важливість інституцій та партнерства в подоланні наслідків, спричинених COVID-19

3 хв читати
Про важливість інституцій та партнерства в подоланні наслідків, спричинених COVID-19

Володимир Костюк, виконавчий директор "Фармак"

 

В умовах пандемії значення партнерства на різних рівнях значно зросло. Можна виділити кілька типів такої взаємодії:

1. Бізнес і держава

2. Бізнес і бізнес

3. Бізнес і організації

Зупинимося на кожному з них.

Бізнес і держава.

В Україні більшість лікарень забезпечуються за рахунок державних коштів. На приватну медицину припадає близько 15% у загальному обсязі медпослуг. У період пандемії у держави не було можливості оперативно відреагувати на зростання попиту на специфічне обладнання і медикаменти. Тоді до вирішення державних завдань підключився бізнес. Лише Фармак разом з благодійним фондом родини Жебрівських забезпечив апаратами ШВЛ, ліками, захисними костюмами, дезінфекторами, цифровою ультрозвуковою діагностичною системою та іншим обладнанням палати інтенсивної терапії 17 лікарень різних областей України і військовий шпиталь.

Держава також повела себе як партнер. Було спрощено реєстрацію лікарських засобів, необхідних для боротьби із пандемією. Введено нульову ставку акцизного податку на спирт, що використовується для виробництва дезінфекторів. Імпорт медичних препаратів для боротьби із коронавірусом, згідно із законом, проводиться в першу чергу, без мит та податків.

Власна фармацевтика – запорука безпеки і незалежності держави. Європа, США пішли шляхом імпортозаміщення. Але не можна повністю закриватися від світу. Ліки не мають кордонів. «Фармак» забезпечує лікарськими засобами український ринок і експортує їх у більш, ніж 20 країн. Один наш препарат, що допомагає в боротьбі з ускладненнями від COVID-19, ми поставляємо в Швецію, Великобританію та інші країни. Нам дозволили зробити це, тому що наше виробництво сертифіковане по системі європейської якості. Це приклад партнерства в ім'я спільної мети – перемоги над коронавірусом.

Бізнес і бізнес.

«Фармак» є лідером фармацевтичної галузі України. У нас сотні контрагентів. Можу сказати, що як би важко нам не було, ми виконуємо всі наші партнерські зобов'язання.

З'явилися нові партнерства, в першу чергу, із компаніями, що ведуть бізнес онлайн. Ми розпочали співробітництво із сервісом із постачання ліків через Інтернет. Як наслідок, наша продукція стала доступнішою для людей, що змушені залишатися вдома.

Бізнес і організації.

Роль профільних об'єднань у карантин не можна недооцінювати. В Україні влада не часто практикує прямі зустрічі із окремою компанією, тому бізнес спілкується із державними органами через профільні об'єднання. Зокрема, під час пандемії Спілка українських підприємців організувала зустріч Із прем'єр-міністром, в якій ми взяли участь и змогли донести наші пропозиції щодо забезпечення ліками країни.

«Фармак» є членом всеєвропейської організації виробників генеричних ліків - Medicines for Europe, яка сьогодні активно співпрацює з Європейською Комісією щодо стабільності постачання лікарських засобів у лікарні та аптеки.  Членство в Medicines for Europe надає нам можливість бути в курсі тих проблем, з якими зіштовхнеться українська медицина та, зокрема, фармацевтика, через те, що епідемія в країнах ЄС почалася раніше.  Тому ми стали одними з ініціаторів розробки в Україні комплексної програми фармацевтичної безпеки.

Ми, як члени Глобального договору ООН, розуміємо важливість об’єднання бізнесу для процвітання та миру на землі.  На сьогодні цілі Глобального договору ООН особливо гостро стоять на порядку денному.

Кожна галузь важлива і необхідна для подолання пандемії та економічної кризи.  Необхідно підтримувати одне одного та об’єднуватися для вирішення світових проблем, на порозі яких стоїть людство.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ІРИНА МУДРА

Наполегливість дає результат: рішення про конфіскацію активів рф наближається

АНТОН БОЛДИРЄВ

Інструменти для інвестування: Світові тренди та вибір українців

АНДРІЙ СТАСЕВСЬКИЙ

Моторні біопалива: чи здатна Україна до промислово-аграрного прориву

КОСТЯНТИН БОНДАРЄВ

Вибори до Європарламенту: збільшення ваги євроскептиків, але не критично

ЛЮДМИЛА КРІПКА

Якісний цемент для відбудови України

СЕРГІЙ СИЛІН

Мікрогенерація - шлях до автономності родин. Наявні можливості в Україні - до 10 ГВт на місяць

БОГДАН ДОВЖЕНКО ГРИГОРІЙ КУКУРУЗА

Чорна труба на 100 мільярдів за рік

ІРИНА ОЗИМОК

Як містам не програти боротьбу за молодь

ОЛЬГА ОНІЩУК

Які методи майнової агресії використовує росія для захоплення власності українців на ТОТ?

ДАНИЛО ГЕТМАНЦЕВ

Півроку керованого гнучкого курсу  - перші підсумки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА