17:28 19.12.2017

Уряд не підтримував правку про скасування ПДВ - Мартинюк

2 хв читати
Уряд не підтримував правку про скасування ПДВ - Мартинюк

Кабінет Міністрів України не підтримував правку про скасування відшкодування ПДВ при експорті сої, ріпаку та соняшнику з 1 березня 2018 року.

"Уряд цю правку (про скасування відшкодування ПДВ при експорті олійних - ІФ) не підтримував, не вносив і не ініціював. Народні депутати внесли цю правку, і тільки народні депутати можуть виправити цю помилку", - сказав під час Всеукраїнського аграрного віче перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк.

Він уточнив, що уряд підтримує стимуляцію переробки сільгосппродукції, але при цьому виступає категорично проти розвитку одних галузей за рахунок інших.

"Уряд, незважаючи на те, що всіляко підтримує створення продукції з доданою вартістю, категорично проти того, щоб розвиток одних галузей відбувалося за рахунок інших. Якщо нам потрібно підтримувати переробку, то давайте знайдемо для цього інші стимулюючі механізми", - додав М.Мартинюк .

Він пообіцяв порушити питання скасування "експортного ПДВ" для олійних під час засідання уряду.

Як повідомлялося, Верховна Рада проголосувала за скасування відшкодування ПДВ при експорті сої, ріпаку та соняшнику з 1 березня 2018 року і скасувала систему дотацій у вигляді квазіакумуляції ПДВ, виділивши на підтримку тваринництва 4 млрд грн.

Аграрні асоціації звернулися до президента з проханням захистити інтереси сільгоспвиробників, оскільки правка про скасування відшкодування ПДВ під час експорту олійних була прийнята під час голосування змін до Податкового кодексу з грубим порушенням регламенту Верховної Ради.

За даними асоціацій, в разі скасування відшкодування ПДВ при експорті олійних українські аграрії втратять 10-16 млрд грн на рік. Крім того, штучно створюються можливості для монопольної змови переробних підприємств з метою заниження цін на внутрішньому ринку.

Президент України Петро Порошенко заявив, що поділяє стурбованість аграріїв щодо рішення Верховної Ради скасувати відшкодування ПДВ при експорті сої, ріпаку та соняшнику.

П.Порошенко просить Верховну Раду усунути неузгодженості, зокрема щодо термінів застосування особливостей оподаткування операцій з сільськогосподарською продукцією.

Близько 1000 аграріїв у понеділок вранці на кілька годин перекрили автомагістралі Умань (Черкаська обл.) - пост ДПС, Корець (Рівненська обл.) - пост ДПС, с. Прибузьке (Хмельницька обл.) - пост ДПС на знак протесту проти ухвалених парламентом змін щодо держпідтримки сільгоспвиробників і скасування "експортного" ПДВ для олійних.

У четвер, 21 грудня, аграрії готуються до мітингу в Києві з вимогами повернути відшкодування ПДВ під час експорту олійних культур і залишити систему держпідтримки у вигляді квазіакумуляції ПДВ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА