11:40 25.01.2018

Угоду з продажу української "дочки" Сбербанку структуровано, очікується рішення регулятора - Греф

1 хв читати
Угоду з продажу української "дочки" Сбербанку структуровано, очікується рішення регулятора - Греф

Угоду з продажу українського дочірнього банку Сбербанку РФ вже структуровано, повідомив глава Сбербанку Росії Герман Греф журналістам у кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

"У нас все підготовлено, питання - дадуть нам дозвіл на продаж чи ні, це головне. Угоду, в принципі, структуровано, очікуємо згоди регулятора", - сказав Греф.

Національний банк України (НБУ) 22 грудня 2017 року оголосив про отримання від Управління справами президента Білорусі пакета документів на узгодження придбання через білоруський Парітетбанк опосередкованої участі в українському Сбербанку в розмірі 100%.

Раніше інтерес до придбання українського Сбербанку виявляв білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, який мав намір придбати Парітетбанк і через нього безпосередньо українську "дочку" Сбербанку РФ.

Спочатку влада Білорусі схвалила продаж бізнесменові держбанку за $50 млн, однак пізніше підконтрольна В.Прокопені компанія VP Capital повідомила, що Парітетбанк залишається власністю його поточного власника - Республіки Білорусь.

Раніше у Сбербанку вже була домовленість про продаж українського активу іншій групі інвесторів, але угода не відбулася. НБУ в липні 2017 року відмовив бізнесмену Григорію Гусельникову та синові власника НК "Русснефть" Михайла Гуцерієва Саїду в узгодженні придбання значної участі в ПАТ "Сбербанк" (Україна).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА