10:59 15.05.2018

Центр транспортних інновацій Hype.ua обрав місце для тестового майданчика Hyperloop у Дніпрі

2 хв читати
Центр транспортних інновацій Hype.ua обрав місце для тестового майданчика Hyperloop у Дніпрі

Центр транспортних інновацій Hype.ua обрав місце будівництва тестової майданчики для Hyperloop в Дніпрі й планує зосередитися на розробці технічної документації, написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Він підкреслив, що підготовка наукової оцінки та технічної документації проекту відбуватиметься в тісній співпраці з Virgin Hyperloop One i DP World Cargospeed.

"Наша короткострокова мета - спільно з Єврокомісією заснувати саме в Дніпрі Центр транспортних інновацій, що матиме не теоретичний, а суто практичний вимір імплементації. Безпілотні автомобілі, штучний розум, Інтернет речей, Hyperloop", - заявив міністр.

За його словами, компанія Noosphere погодилася надати п'ять своїх лабораторій для тих українських команд, які долучаться до проекту.

В.Омелян також підкреслив, що Дніпру необхідне будівництво нового аеропорту. "З керівництвом області та міста обговорили спільні дії з будівництва нового аеропорту. Він вкрай необхідний для конгломерації і ця проблема стоїть дуже гостро", - зазначив міністр.

За його словами, авіаквиток Дніпро-Київ не має права коштувати в кілька разів дорожче перельоту з Києва або Львова в будь-яку з європейських столиць.

Як повідомлялося, на початку 2018 року Мінінфраструктури заснувало Центр транспортних інновацій Hype.ua, який повинен створити перший тестовий майданчик для Hyperloop у Дніпрі.

21 лютого на веб-сайті міністерства з'явився анонс "Hyperloop в Україні" без уточнення подробиць, а на сторінці в соцмережі Facebook В.Омелян коротко написав: "Really. Inception" (Насправді. Початок).

Водночас Україна не значиться серед країн, які розглядалися для цього проекту. Найближчою країною, яка могла б бути в ньому учасником, є Польща.

Hyperloop - проект вакуумного поїзда, запропонований у 2012-2013 рр. американським венчурним капіталістом Ілоном Маском. Наразі проект нереалізований. Найбільшу активність у його втіленні проявляють компанії Virgin Hyperloop One та HTT.

Крім того, днями стало відомо, що штат Махараштра (Індія) оголосив про намір побудувати Hyperloop між двома містами і підписав історичну угоду з Virgin Hyperloop One. Розроблений маршрут сполучить центральну Пуну, міжнародний аеропорт Наві Мумбаї та Мумбаї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА