16:53 26.07.2018

"Укрзалізниця" затягує підписання договору на поставку 54 пасажирських вагонів

3 хв читати
"Укрзалізниця" затягує підписання договору на поставку 54 пасажирських вагонів

ПАТ "Укралізниці" (УЗ) затягує підписання договору з переможцем 16 липня у тендері на поставку 54 пасажирських вагонів Крюківським вагонобудівним заводом (КВБЗ, Полтавська обл.), неодноразово переносячи засідання для підписання протоколу і мотивуючи це необхідністю нового аналізу цін на вагони на ринку, заявляють у прес-службі КВБЗ.

Як повідомлялося, за підсумками торгів пропозиція КВБЗ на суму 1,52 млрд грн за 54 пасажирських вагони була визнана кращою (другим учасником торгів був Харківський вагонобудівний завод).

"Тендерний комітет має порівняти ціни учасників і підписати протокол. Він збирався 17-го, 19-го, потім 23 липня. Нове засідання призначене на 8 серпня. І все тому, що 13 осіб тендерного комітету не можуть прийняти просте рішення, оскільки надумали проводити новий аналіз і порівняння цін на ринку. Як то кажуть, після бійки", - зазначають у прес-службі КВБЗ.

При цьому в прес-службі нагадують, що "Укрзалізниця" за результатами моніторингу та визначених нею технічних характеристик рухомого складу сама встановила очікувану ціну закупівлі пасажирського купейного вагона в розмірі 28,04 млн грн, а потім ще до підбиття підсумків торгів назвала цю ціну завищеною КВБЗ, звинувативши його у зловживанні монопольним становищем.

"Тоді КВБЗ не могло надати публічних пояснень із цього приводу, оскільки, згідно із законом про державні закупівлі, розкривати цінову пропозицію до проведення аукціону ні КВБЗ, ні "Укрзалізниця" не мають права. Але після обвинувачень УЗ завод письмово попросив в.о. голови правління відомства Євгена Кравцова провести розслідування і розібратися, чому так сталося. Відповіді до сьогодні, на жаль, не було", - зазначають на КВБЗ.

Після проведення аукціону КВБЗ оприлюднило на своєму сайті аналіз цін на пасажирські вагони, зокрема білоруських і російських виробників з урахуванням всіх технічних характеристик, як докази того, що його ціни нижчі від ринкових.

Водночас, зазначають у прес-службі, 22 липня завод отримав від УЗ новий аналіз цін, який на підприємстві вважають маніпулятивним, але на ініціативу КВБЗ розібратися в цій ситуації УЗ не реагує.

КВБЗ інформує, що з 2009 до 2018 року "Укрзалізниця" придбала у КВБЗ 92 пасажирських вагони локомотивної тяги, тоді як тільки в 2008 році - стільки ж.

"За ці ж десять останніх років середньорічний обсяг реалізації за всіма замовленнями УЗ становив лише 9,2% загального обсягу продажу КВБЗ І це за величезного відкладеного попиту на вантажні і пасажирські вагони, і до того ж, що КВБЗ спільно з постачальниками комплектувальних в Україні може випускати і поставляти до 300 пасажирських вагонів на рік", - наголошують на підприємстві, нагадуючи, що рішення про підтримку вітчизняного вагонобудування приймалися і на урядовому рівні.

КВБЗ є єдиним в СНД підприємством, що має налагоджене виробництво двох видів вагонів - пасажирських і вантажних (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, піввагони). Також випускає регіональні дизель-поїзда, швидкісні міжрегіональні поїзди локомотивної тяги, запасні частини і візки для вантажних вагонів.

У 2017 році збільшив обсяг реалізації продукції у 1,8 рази порівняно з 2016 роком - до 3,6 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА