15:14 27.11.2018

ЄС продовжить відстежувати ситуацію після керченського інциденту

2 хв читати

Комітет ЄС з питань політики та безпеки обговорював інцидент у Керченській протоці 26-27 листопада, повідомила офіційний представник голови дипломатії ЄС Федеріки Могеріні Майя Коцьянчич.

"Усі держави-члени вчора і сьогодні провели важливий обмін думками, зокрема щодо дій на наступних етапах. Ми продовжимо відслідковувати ситуацію щодо її розвитку", - сказала прес-секретар на брифінгу у вівторок у Брюсселі.

Вона відповідала на запитання, чи розглядатимуться додаткові санкції проти Росії з огляду на майбутнє чергове продовження нинішнього пакета обмежувальних заходів.

"Як і завжди, всі рестриктивні заходи має бути затверджено одноголосно всіма державами-членами, тобто одноголосним голосуванням у Раді ЄС", - зазначила М.Коцьянчич.

Вона нагадала, що наразі діють різного роду санкції щодо Росії через українську ситуацію, включно з Кримом.

Вона також підтвердила, що ЄС у курсі рішення про запровадження воєнного стану в Україні на 30 днів. "Ці заходи було прийнято з огляду на ескалацію, яку ми констатуємо в регіоні Азовського моря, - затриманням українських суден і стріляниною по них. Ви знаєте, що ми не визнаємо анексію Кримського півострова та засуджуємо агресію Росії проти України. Ми наполягаємо на імперативності того, щоб всі зробили необхідні зусилля з метою деескалації. І ми очікуємо, що Росія надасть вільний морський прохід і звільнить затримані судна", - повторила М.Коцьянчич позицію ЄС щодо Криму та Керченської протоки.

Що стосується воєнного стану в Україні, М.Коцьянчич додала, що в ЄС ретельно вивчать відповідні документи. "Але головні принципи, я вважаю, були зрозумілі. Що стосується свобод і громадянських прав, згідно із заявою президента П.Порошенка, не буде обмежень громадянських свобод, які не є необхідністю. І для нас це надзвичайно важливий пункт", - заявила представник голови європейської дипломатії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА