15:45 23.09.2019

Суд скасував рішення Баришівського райсуду про заборону Рожковій виконувати посадові обов'язки

2 хв читати
Суд скасував рішення Баришівського райсуду про заборону Рожковій виконувати посадові обов'язки

 Київський апеляційний суд у понеділок задовольнив апеляційну скаргу Національного банку України (НБУ) і скасував ухвалені рішенням Баришівського районного суду Київської області від 11 червня заходи забезпечення позову шляхом встановлення заборони першому заступнику глави НБУ Катерині Рожковій брати участь у засіданнях правління та виконувати покладені на неї посадові обов'язки, йдеться в повідомленні на сайті центробанку.

Як зазначено в повідомленні, у своїй апеляційній скарзі НБУ звертав увагу суду на такі аргументи: суд не має права встановлювати НБУ та членам правління центробанку заборону виконувати повноваження; законодавством не передбачено можливості припинення, призупинення або заборони здійснення повноважень заступника голови НБУ "за рішенням суду".

"Ми вітаємо рішення Київського апеляційного суду. У своїй апеляційній скарзі ми вказали на грубі порушення норм процесуального та матеріального права, які допустив суд першої інстанції, ухваливши своє рішення. Подібні дії наочно демонструють слабкість недореформованої судової системи, коли будь-яка особа без перевірки документів і суті позову може подати заяву до суду і отримати ухвалу, яка блокуватиме роботу будь-якого державного органу", - наводить прес-служба НБУ слова начальника управління претензійно-позовної роботи юридичного департаменту центробанку Віктора Григорчука.

"Про допущені суддею Баришівського районного суду Київської області Коваленком К. В. грубі порушення Національний банк довів до відома Вищої ради правосуддя, а також Національного антикорупційного бюро України", - йдеться в повідомленні.

Нині Рожкова продовжує виконувати обов'язки першого заступника глави НБУ.

Як повідомлялося з посиланням на Рожкову, Баришівський райсуд Київської області вирішив відсторонити її від виконання обов'язків першого заступника глави НБУ у спорі між двома жителями Баришівки.

"Як виявилось, приводом для подання цього позову стала публікація жителя Баришівки Антона Лук’яненка з назвою "Катерина Рожкова - взірець державного управлінця" на сайті... ОРД. ...6 червня цей добродій (Антон Лук’яненко) написав текст, в якому мою скромну персону звеличив до рівня людини, яка ледь не самотужки "зупинила дефолт в Україні та обвал гривні"... Він (цей текст - ІФ) до глибини душі обурив іншого жителя Баришівки - Андрія Барташа, який вирішив заперечити викладене в суді, вбачаючи в твердженнях пана Антона Лук’яненка порушення власних прав! І паралельно заборонити мені працювати в НБУ", - написала Рожкова у Facebook.

За її словами, Барташ був засновником компанії "Нібіру Х", в якій Лук’яненко досі працює на посаді директора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА