17:16 02.11.2020

Голова Держінспекції містобудування Васильченко вважає своє відсторонення незаконним

2 хв читати
Голова Держінспекції містобудування Васильченко вважає своє відсторонення незаконним

Голова Державної інспекції містобудування (ДІМ) України Юрій Васильченко вважає невмотивованим і незаконним своє звільнення з посади розпорядженням уряду.

"Відсторонення незаконне, оскільки за чинним законодавством воно можливе з одночасним відкриттям дисциплінарного провадження або наявністю протоколу про корупційне правопорушення. Нічого цього і близько немає. Більше того, тепер на мене тиснуть і змушують написати заяву про звільнення заднім числом", - написав Васильченко у Facebook у понеділок.

За його словами, реформа у сфері містобудування, в рамках якої було ліквідовано Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ), зіткнулася з опором з боку великих забудовників та Мінрегіону.

"Паралельно з впровадженням реформи силами, незацікавленими в ліквідації корупції в містобудуванні, було запущено процес скасування реформи. Впровадження змін у містобудуванні зіткнулося з активним спротивом з боку певних кіл серед великих забудовників. А з боку Міністерства розвитку громад та територій розпочалося бюрократичне затягування впровадження реформи", - вважає чиновник.

Відповідну заяву про незаконність розпорядження уряду про відсторонення чиновник Васильченко направив президенту, прем'єр-міністру та Кабінету Міністрів, а також до Нацагентства з питань держслужби.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України 22 жовтня відсторонив Юрія Васильченка з посади голови ДІМ та Олексія Башкірова з посади голови Державної сервісної служби містобудування України. Також уряд визнав таким, що втратило чинність, розпорядження про тимчасове виконання обов'язків голови ДАБІ Богданом Федоренком, пізніше призначивши тимчасовим виконувачем обов'язків Ірину Король.

Раніше у травні 2020 року Кабмін призначив Васильченка головою ДІМ, звільнивши його з посади голови ДАБІ, яку він обіймав із березня-2020.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА