Інтерфакс-Україна
19:41 29.12.2022

Середній чек в українських закладах громадського харчування зріс у середньому на третину – дослідження Poster

2 хв читати
Середній чек в українських закладах громадського харчування зріс у середньому на третину – дослідження Poster

Українські заклади громадського харчування у грудні 2022 року фіксують зростання середнього чека в середньому на третину порівняно з минулим роком, випливає із дослідження компанії Poster.

Згідно з ним, зростання середнього чека спостерігається в усіх типах бізнесу. Зокрема, найбільше зростання зафіксовано у закладах фастфуду – на 49%, до 158 грн, та в пекарнях – на 45%, до 66 грн. Середній чек зріс також у барах – на 27%, до 416 грн, у кав'ярнях – на 25%, до 75 грн, у ресторанах – на 22%, до 550 грн, у кальянних – на 21%, до 432 грн, у кафе - на 19%, до 226 грн.

Найбільше зростання виручки у передсвятковий період 19-25 грудня порівняно з минулим роком показали фастфуд та кав'ярні – на 58% і 48% відповідно. Пекарні збільшили виручку на 15%, кафе – на 10%, бари – на 5%, ресторани – на 2%. Водночас кальянні скоротили виручку на 2% порівняно з минулим роком, зазначає Poster.

За його даними, заклади фастуфду, пекарні та кав'ярні повернулися до довоєнних показників виручки наприкінці травня, тоді як ресторани, бари та кальянні змогли досягти лютневих значень лише у листопаді.

Водночас зростання виручки зумовлене переважно інфляцією, зазначають респонденти Poster.

"З лютого до травня ми просіли на 50%. У травні, коли був великий потік переселенців, перевищили показники на 20%. Далі вийшли на показники минулого року. Однак виручка зросла через інфляцію, тому ми перестали звертати на це увагу. Орієнтуємося лише на кількість гостей на місяць та середній чек", – наведено в дослідженні коментар співвласників закладів "Марево" та Late Breakfast Wine&Pizza Club Артема Яценка та Василя Будуровича.

Водночас після перших масованих ударів Росії по українській критичній інфраструктурі в жовтні показники виручки столичних закладів значно впали.

"Оскільки більшість ресторанів мережі розташовані в ТРЦ, підключити генератори для продовження роботи немає змоги, і, відповідно, реалізація відбувається лише в години зі світлом, але навіть у цей час попит впав", - наводить Poster слова CEO мережі 1708 pizza di Napoli Володимира Гнатюка.

Дослідження Poster ґрунтується на даних обсягів продажу 7 тис. закладів громадського харчування України.

ОСТАННЄ

Тарифи на е/е для населення з підвищенням прайс-кепів залишаються незмінними – голова НКРЕКП

НКРЕКП підвищила вечірні прайс-кепи на ринку е/е в 1,6 раза

Урожай соняшнику в 2025р. не перевищить 13,6-13,7 млн тонн - аналітики

ДАР розпочав реєстрацію на отримання фінансової допомоги фермерськими господарствами на ведення діяльності та придбання с/г угідь

Ощадбанк та Українська рада зброярів підписали меморандум для розвитку ОПК

"Укрзалізниця" отримала 18 газопоршневих електростанцій загальною потужністю 41,4 МВт через Фонд підтримки енергетики

Депутат пропонує ввести спрощений режим експлуатації для надлегких повітряних суден

МВФ нагадує про критичну важливість антикорупційної інфраструктури та анонсує дискусію щодо фінпотреб України

З $35 млрд потреби у зовнішньому фінансуванні підтверджено поки що $22 млрд - Пишний

Кияни у I пів.-2025 сплатили 29 млн грн за відновлення електропостачання після відключення за борги – YASNO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новини з усієї України

РЕКЛАМА