Інтерфакс-Україна
19:41 29.12.2022

Середній чек в українських закладах громадського харчування зріс у середньому на третину – дослідження Poster

2 хв читати
Середній чек в українських закладах громадського харчування зріс у середньому на третину – дослідження Poster

Українські заклади громадського харчування у грудні 2022 року фіксують зростання середнього чека в середньому на третину порівняно з минулим роком, випливає із дослідження компанії Poster.

Згідно з ним, зростання середнього чека спостерігається в усіх типах бізнесу. Зокрема, найбільше зростання зафіксовано у закладах фастфуду – на 49%, до 158 грн, та в пекарнях – на 45%, до 66 грн. Середній чек зріс також у барах – на 27%, до 416 грн, у кав'ярнях – на 25%, до 75 грн, у ресторанах – на 22%, до 550 грн, у кальянних – на 21%, до 432 грн, у кафе - на 19%, до 226 грн.

Найбільше зростання виручки у передсвятковий період 19-25 грудня порівняно з минулим роком показали фастфуд та кав'ярні – на 58% і 48% відповідно. Пекарні збільшили виручку на 15%, кафе – на 10%, бари – на 5%, ресторани – на 2%. Водночас кальянні скоротили виручку на 2% порівняно з минулим роком, зазначає Poster.

За його даними, заклади фастуфду, пекарні та кав'ярні повернулися до довоєнних показників виручки наприкінці травня, тоді як ресторани, бари та кальянні змогли досягти лютневих значень лише у листопаді.

Водночас зростання виручки зумовлене переважно інфляцією, зазначають респонденти Poster.

"З лютого до травня ми просіли на 50%. У травні, коли був великий потік переселенців, перевищили показники на 20%. Далі вийшли на показники минулого року. Однак виручка зросла через інфляцію, тому ми перестали звертати на це увагу. Орієнтуємося лише на кількість гостей на місяць та середній чек", – наведено в дослідженні коментар співвласників закладів "Марево" та Late Breakfast Wine&Pizza Club Артема Яценка та Василя Будуровича.

Водночас після перших масованих ударів Росії по українській критичній інфраструктурі в жовтні показники виручки столичних закладів значно впали.

"Оскільки більшість ресторанів мережі розташовані в ТРЦ, підключити генератори для продовження роботи немає змоги, і, відповідно, реалізація відбувається лише в години зі світлом, але навіть у цей час попит впав", - наводить Poster слова CEO мережі 1708 pizza di Napoli Володимира Гнатюка.

Дослідження Poster ґрунтується на даних обсягів продажу 7 тис. закладів громадського харчування України.

ОСТАННЄ

ЄС та Данія через Фонд підтримки енергетики профінансували три лопаті для пошкодженої РФ ВЕС на EUR3,23 млн

ПриватБанк спрямував 2,5 млн грн на відновлення Інституту кардіології ім.Стражеска в Києвім

Обсяг виконаних будівельних робіт в Україні за 7 міс. збільшився на 16,1% – Держстат

Україна входить до ТОП-5 постачальників органічної продукції до ЄС – замміністра економіки

Кількість умов звільнення ФОП та самозайнятих осіб від сплати ЄСВ буде скорочено з 1 жовтня 2025р

Валютні інтервенції НБУ зменшились за тиждень на 14,1%, але гривня подешевшала

БЕБ проводить добір кандидатів до складу атестаційних комісій

Кабмін уточнив критерії замовників під час закупівель за кошти Ukraine Facility

Свириденко: Працюємо, щоб бути готовими до усіх викликів для нашої енергетики цієї зими

Міненерго спростовує надходження від НР "Укренерго" офіційних документів з питань звільнення керівництва компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новини з усієї України

РЕКЛАМА