11:10 23.09.2023

Київ продовжить посилювати підтримку ЗСУ - міськрада

2 хв читати
Київ продовжить посилювати підтримку ЗСУ - міськрада

Підтримка столицею ЗСУ, незважаючи на бюрократичні та політичні перешкоди, має й надалі посилюватися. Це питання обговорювалося на спільній зустрічі депутатів Київської міської ради з громадою під стінами Київської міської ради в суботу, 23 вересня, повідомляє пресслужба міськради.

Як повідомив на зустрічі з ініціативною групою киян заступник міського голови - секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, підтримка містом ЗСУ полягає як у виділенні коштів на закупівлю дронів, спорядження, на першочергові потреби військових частин, на які місто з лютого 2022 року вже спрямувало понад 4,6 млрд грн, так і на інші потреби армії.

"Понад 4,6 млрд грн уже витратив Київ на безпеку, оборону та забезпечення захисників і їхніх родин із 24 лютого 2022 року. Із них майже 3,5 млрд грн пішло у вигляді субвенцій на озброєння, спорядження, дрони, техніку та інші першочергові потреби військових частин міста, що виконують бойові завдання на передовій; понад 700 млн грн на виплату матеріальної допомоги захисникам та їхнім сім'ям; 439 млн грн спрямовано на забезпечення квартирами захисників, їхніх родин", - зазначив Бондаренко.

Він також нагадав, що Київрада у 2023 році передбачила загалом 5 млрд грн на підтримку військових.

"Київрада підтримала ініціативу мера міста Віталія Кличка щодо посилення підтримки ЗСУ на 5 млрд грн. Усі можливі ресурси місто й надалі спрямовуватиме нашим захисникам для наближення перемоги. Столиця надає максимальну підтримку виробникам дронів та іншого необхідного обладнання. Це приміщення, пільги, повне сприяння. Київ посилює підтримку ЗСУ. І в цьому питанні має бути максимальна взаємодія місцевої, центральної влади та громадськості", - зазначив Бондаренко.

Водночас, як зазначив він, від ситуації в столиці та стану міського господарства багато в чому залежить ситуація в країні.

"Важливо, щоб місто жило і працювало на перемогу. Треба виважено підходити до рішень щодо підтримки життєдіяльності міста. Критична інфраструктура, центри ухвалення рішень, комунікації, шляхи сполучення та багато іншого - все це необхідно підтримувати в належному стані. Тому бюджетне забезпечення цих напрямів має також бути на необхідному рівні", - наголосив Бондаренко.

Так, нагадав він, Київ витратив понад 2 млрд грн на усунення наслідків російської агресії.

Як зазначив депутат Київської міської ради Дмитро Білоцерковець, учасники акції обговорили питання законопроєкту №10037, який пропонує перенаправити ПДФО із зарплат військових із місцевих бюджетів до державного бюджету.

"Натомість, ми пропонуємо зняти законодавчі обмеження, які забороняють місцевій владі напряму робити закупівлі в інтересах військових підрозділів", - зазначив Білоцерковець.

Відповідний проєкт закону вже внесено на розгляд парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА