13:35 29.09.2021

КВУ: Третина партій із зареєстрованих у 2020 році в Україні - регіональні

2 хв читати
КВУ: Третина партій із зареєстрованих у 2020 році в Україні - регіональні

В Україні у 2020 році зареєстрували 16 нових політичних партій, тоді як за попередні три роки лише сім, повідомив голова Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель.

"В Україні стався черговий сплеск реєстрації політичних партій. Зокрема, у 2020 році в Україні було зареєстровано 16 нових політичних партій... І ми відзначаємо таку негативну тенденцію, що фактично третина з них - це так звані регіональні політичні партії... Немає нічого поганого в тому, що реєструються політичні партії, які у своїй назві вказують регіональну приналежність, але дуже важливо, щоб у нас була сильна і стабільна партійна система", - сказав Кошель на презентації дослідження КВУ "Вплив чотирьох років державного фінансування на розбудову політичних партій в Україні" в середу.

Водночас він звернув увагу на те, що в 2017-му і 2019 роках було зареєстровано лише три нові політичні партії, а в 2018-му - одну. Хоча, за словами голови КВУ, досить велику кількість політсил було зареєстровано в попередні роки: наприклад, у 2016-му було 42 нові партії, а в 2015-му - 78.

"Станом на 1 січня 2021 року в Україні зареєстровано 365 політичних партій. Це досить велика кількість. Україна є одним з лідерів у Європі за кількістю політичних партій. Однак варто зазначити, що не всі вони живуть реальним партійним життям. Переважна більшість перебуває у форматі "повної сплячки", і ми можемо сміливо класифікувати їх як мертві політичні партії, тому що доволі часто вони не беруть участі ні в загальнонаціональних, ні в місцевих виборах", - уточнив Кошель.

За даними КВУ, на позачергових парламентських виборах у 2019 році лише 21 політична партія оприлюднила списки, тобто понад 300 політсил проігнорували цю форму прямого народовладдя. Водночас 194 партії заявили про свою участь у місцевих виборах 2020 року, однак частина з них здійснювала свою діяльність формально й висувала незначну кількість кандидатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА