12:46 07.11.2023

СБУ затримала депутата від забороненої ОПЗЖ, який займався рекетом у Вінниці

2 хв читати

Співробітники Служби безпеки України затримали злочинне угруповання, яке займалося рекетом для контролю аграрного бізнесу в регіоні, серед затриманих - депутат Вінницької райради від забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя".

"Служба безпеки веде системну боротьбу з організованою злочинністю, яка намагається проникнути в органи місцевого самоврядування. У результаті комплексних заходів у Вінниці нейтралізовано кримінальне угруповання, яке тероризувало жителів міста та намагалось "підім’яти" під себе аграрний бізнес у регіоні", - йдеться в повідомленні СБУ в телеграм-каналі у вівторок.

В українській спецслужбі зазначають, що серед затриманих - депутат Вінницької районної ради, який обирався від забороненої партії "ОПЗЖ", і двоє його спільників - працівників Муніципальної варти міськради.

"Усі троє під керівництвом свого ватажка – місцевого кримінального авторитета – займалися рекетом серед підприємців. Під час розбою вимагали з потерпілих гроші як регулярну "данину", а у разі відмови – погрожували насильством та знищенням приватного і корпоративного майна", - зазначено в повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання $9 тис. неіснуючого боргу з керівника агрокомпанії.

"Рекетири погрожували чоловіку та його родині фізичною розправою, а також знищенням сільгосптехніки підприємства, якщо він не погодиться сплатити "борг", - уточнюють у СБУ.

Співробітники СБУ затримали всіх учасників банди за місцями їх перебування в обласному центрі. Під час обшуку в помешканні затриманого депутата вилучено вогнепальну зброю та боєприпаси. А в його подільників виявлено готівку та чорнові записи "боржників".

Наразі всім чотирьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану). Троє з них, включно з депутатом, уже перебувають під вартою.

Триває розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину, зокрема перевіряють причетність банди до скоєння інших злочинів на території області.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Вінницькій області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

Запобіжний захід для заступника міністра агрополітики Дмитрасевича збережено - Апеляційна палата

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

Ініціатива щодо посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро - МЗС Німеччини

США передали Харкову спецобладнання для відновлення електромереж

В Україні активно розвивається серійне виробництво наземних дронів

Міносвіти розробило рекомендації для вишів і профтехів щодо підготовки до нового 2024/2025 навчального року

Уночі ППО знищила один БпЛА Shahed у Миколаївській області - ОВА

Пакистан організував чотири спецрейси для вивезення своїх громадян після заворушень у Киргизстані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА