04:08 22.05.2024

РФ має намір зсунути державний кордон із Фінляндією та Литвою в Балтійському морі

2 хв читати
РФ має намір зсунути державний кордон із Фінляндією та Литвою в Балтійському морі

РФ має намір оголосити своїми внутрішніми морськими водами частину акваторії на сході Фінської затоки, а також поблизу міст Балтійськ і Зеленоградськ у Калінінградській області, повідомляє The Moscow Times у вівторок.

Згідно з документом, підготовленим Міноборони РФ, для цього буде змінено географічні координати точок, що визначають положення вихідних ліній, від яких відміряють ширину територіального моря РФ, а також прилеглої зони біля узбережжя та островів.

Як повідомляється, на кордоні з Фінляндією уряд РФ має намір "скоригувати" координати в зоні островів Йяхі, Соммерс, Голланд, Родшер, Малий Тютерс, Вігрунд, а також поблизу північного вхідного мису річки Нарва, йдеться в додатку до постанови кабміну. На кордоні з Литвою під перегляд потрапила зона Куршської коси, райони мису Таран, мису на південь від мису Таран, а також Балтійської коси.

Як стверджується в документі, чинні географічні координати "не повною мірою відповідають сучасній географічній обстановці", оскільки їх було зафіксовано "за морськими навігаційними картами дрібного масштабу", які, зі свого боку, ґрунтуються на роботах середини XX століття, а це "не дає змоги визначити зовнішній кордон внутрішніх морських вод" РФ.

Унаслідок пропонованих змін "буде встановлено відсутню раніше систему прямих вихідних ліній на південній частині російських островів у східній частині Фінської затоки, а також у районі м. Балтійськ і м. Зеленоградськ, що дає змогу використовувати відповідну акваторію, як внутрішні морські води Російської Федерації; зміниться проходження Державного кордону Російської Федерації на морі у зв'язку зі зміною положення зовнішньої межі територіального моря", пояснюють автори проєкту.

Як повідомляється, міністерства закордонних справ Фінляндії та Литви поки ніяк не прокоментували цей проєкт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив із президентом Кенії створення хабів для українського зерна в портах Африки

Активність окупантів на Времівському напрямку зросла втричі, а на Покровському ворог втратив понад 200 осіб

Зеленський обговорив "Формулу миру" із президентом Аргентини

Троє загиблих і п'ятеро поранених у результаті обстрілу окупантами села у Волноваському районі Донецької області касетними боєприпасами в день Саміту миру

Президент Гани: Українська формула миру є ключовою рамкою для досягнення тривалого миру

Глава МЗС Саудівської Аравії: Серйозні переговори на шляху до миру потребуватимуть важких компромісів

Територіальні поступки України не принесуть мир - Каллас

Будь-який майбутній діалог із РФ має базуватися на міжнародному праві та статуті ООН, і саме Україна має вирішити, коли він стане можливим, - голова Європарламенту

Дуда: Україна має повне право захищати свій суверенітет у будь-який спосіб, який співвідноситься з міжнародним правом

Напад на Україну був незаконним, але одностороннє використання російських активів також незаконне - президент Кенії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА