11:45 08.01.2024

СБУ затримала чиновника "Укрзалізниці", який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ на Дніпропетровщині

2 хв читати
СБУ затримала чиновника "Укрзалізниці", який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ на Дніпропетровщині

Контррозвідка Служби безпеки України провела спецоперацію в Дніпрі й затримала ще одного агента Федеральної служби безпеки РФ - чиновника однієї з вузлових станцій "Укрзалізниці".

"За вказівкою агресора він збирав інформацію про залізничні маршрути, якими переправляють військову техніку ЗСУ. Крім того, фігуранта цікавили розвіддані про кількість і тип озброєння, яке доставляють залізним сполученням", - повідомляється в телеграм-каналі СБУ в понеділок.

За інформацією української спецслужби, російський агент фіксував місце і час проходження військових ешелонів, а також намагався дізнатися їхній маршрут із зупинками та пунктами призначення. "Насамперед зловмисник намагався отримати максимум інформації щодо переправлення на фронт бойових машин "Бредлі" й танків "Леопард", - наголошується в повідомленні.

За наявними даними, розвідінформація була потрібна окупантам для підготовки повітряних ударів по залізничних об'єктах регіону. В такий спосіб загарбники сподівалися порушити логістику постачання озброєння та боєприпасів для ЗСУ.

Співробітники СБУ своєчасно викрили ворожого агента, задокументували злочинні дії та затримали його у його будинку.

Як встановило розслідування, фігурант був дистанційно завербований ФСБ улітку цього року. В поле зору російської спецслужби він потрапив через свою деструктивну активність у прокремлівських телеграм-каналах, де схвалював збройну агресію РФ.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного вилучено мобільні телефони, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь РФ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі підозрюваний перебуває під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Остін: Путін не в тому становищі, щоб вимагати від України миру

Верховний Суд визнав нинішній склад Держкіно нелегітимним

Міжнародний кримінальний суд розслідує російські кібератаки на цивільну інфраструктуру України як можливі воєнні злочини

Сиріл Рамафоса переобраний президентом ПАР

Одна людина загинула та семеро поранені внаслідок обстрілів прикордонних громад Сумської області

Шмигаль прокоментував рішення G7 про конфіскацію активів РФ та виплату їй компенсацій

На фронті сталося 81 бойове зіткнення, з них 29 – на Покровському напрямку

Окупанти за добу завдали 6 ракетних та 38 авіаударів по Україні

Українська авіація та ракетні війська завдали ударів по 15 місцях скупчення противника

Посли ЄС у принципі домовилися про переговорні рамках вступу України до ЄС. Міжурядова конференція запланована на 25 червня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА