03:47 16.05.2024

Нова Зеландія ввела нові санкції проти РФ

1 хв читати
Нова Зеландія ввела нові санкції проти РФ

Нова Зеландія в четвер оголосила про введення додаткових санкцій відносно 28 фізичних і 14 юридичних осіб, які надають військову і стратегічну підтримку вторгненню Росії в Україну, заявив міністр закордонних справ Нової Зеландії Вінстон Пітерс. Про це повідомляє новозеландський новинний сайт Scoop Media з посиланням на прес-реліз МЗС.

"Росія за безпосередньої підтримки свого військово-промислового комплексу здійснює незаконну агресію проти України, зазіхаючи на її суверенітет і територіальну цілісність. Нова Зеландія засуджує всіх юридичних і фізичних осіб, які надають цю військову підтримку", - заявив міністр.

У рамках нового траншу Нова Зеландія спрямує санкції проти фізичних і юридичних осіб, причетних до передання зброї з КНДР до Росії для використання проти України, а також проти іранських суб'єктів, які беруть участь у наданні військової допомоги Росії.

Також санкції спрямовані проти тих, хто сприяє насильницькому переселенню українських дітей до Росії та окупованої Росією України.

"Продовжуючи сприяти депортації українських дітей, Росія прагне досягти своїх цілей у вторгненні в Україну, включно із зусиллями з підриву ідентичності України як суверенної країни", - сказав Пітерс.

Як повідомлялося, Нова Зеландія запровадила санкції щодо більш ніж 1700 фізичних і юридичних осіб з моменту набуття чинності Законом про санкції щодо Росії в березні 2022 року, а також низку обмежувальних торговельних заходів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив із президентом Кенії створення хабів для українського зерна в портах Африки

Активність окупантів на Времівському напрямку зросла втричі, а на Покровському ворог втратив понад 200 осіб

Зеленський обговорив "Формулу миру" із президентом Аргентини

Троє загиблих і п'ятеро поранених у результаті обстрілу окупантами села у Волноваському районі Донецької області касетними боєприпасами в день Саміту миру

Україна починає шлях до миру з позиції сили - президент Фінляндії

Президент Гани: Українська формула миру є ключовою рамкою для досягнення тривалого миру

Глава МЗС Саудівської Аравії: Серйозні переговори на шляху до миру потребуватимуть важких компромісів

Територіальні поступки України не принесуть мир - Каллас

Будь-який майбутній діалог із РФ має базуватися на міжнародному праві та статуті ООН, і саме Україна має вирішити, коли він стане можливим, - голова Європарламенту

Дуда: Україна має повне право захищати свій суверенітет у будь-який спосіб, який співвідноситься з міжнародним правом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА