19:43 21.05.2024

Зеленський під час зустрічі з молодими вченими: Ваші дослідження та відкриття наближають перемогу

2 хв читати
Зеленський під час зустрічі з молодими вченими: Ваші дослідження та відкриття наближають перемогу

Президент України Володимир Зеленський провів у вівторок зустріч із молодими вченими та представниками Малої академії наук, повідомила його пресслужба.

Глава держави привітав учених із професійним святом, подякував за допомогу Україні в боротьбі з агресією Росії та відзначив державними нагородами.

"Нагорода, що в нас є ви, що в України є наука та науковці. Хочу вам побажати перемог у ваших дослідженнях і перемоги України над ворогом. Ви робите великий внесок своєю щоденною працею та впровадженням технологічного прогресу, бо війна гібридна. Кожна ваша допомога, кожне ваше відкриття – це наближення до переможного закінчення війни", - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що деякі розробки молодих учених українські воїни вже успішно застосовують на полі бою, й окремо наголосив, що держава в них зацікавлена та підтримуватиме науковців.

"Війна – це велика трагедія, але вона об’єднала науковців різних вишів заради підтримки наших військових. У слові "війна" немає позитиву, але є потужний розвиток технологій: виробництво дронів, РЕБ, морські дрони. При цьому ворог не стоїть на місці, тому, коли закінчиться війна, нам також треба буде й далі розвиватися", - розповів він.

За словами глави держави, важливими для країни є напрями технологій і роботизованих систем, розмінування, медична та психологічна допомога, реабілітація ветеранів.

Президент також оглянув презентації робіт молодих учених і переможців Міжнародного фестивалю інженерії, науки та технологій I-FEST, який відбувся цього року в березні в Тунісі. На ньому представники Малої академії наук здобули 21 нагороду у восьми категоріях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Активність окупантів на Времівському напрямку зросла втричі, а на Покровському ворог втратив понад 200 осіб

Троє загиблих і п'ятеро поранених у результаті обстрілу окупантами села у Волноваському районі Донецької області касетними боєприпасами в день Саміту миру

Україна починає шлях до миру з позиції сили - президент Фінляндії

Президент Гани: Українська формула миру є ключовою рамкою для досягнення тривалого миру

Глава МЗС Саудівської Аравії: Серйозні переговори на шляху до миру потребуватимуть важких компромісів

Територіальні поступки України не принесуть мир - Каллас

Будь-який майбутній діалог із РФ має базуватися на міжнародному праві та статуті ООН, і саме Україна має вирішити, коли він стане можливим, - голова Європарламенту

Дуда: Україна має повне право захищати свій суверенітет у будь-який спосіб, який співвідноситься з міжнародним правом

Напад на Україну був незаконним, але одностороннє використання російських активів також незаконне - президент Кенії

Позиція Катару спирається на принципи ООН і недоторканність кордонів у вирішенні "українсько-російського конфлікту"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА