18:04 09.10.2012

"Караванський стрілок" морально був готовий убивати - глава МВС

2 хв читати
"Караванський стрілок" морально був готовий убивати - глава МВС

Кілер, що розстріляв охоронців у торговельно-розважальному центрі "Караван" (Київ), був морально готовий до вчинення цього злочину, переконаний міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

"Ви бачите, що моральний і психологічний стан цієї людини був таким, що людина готова була розпочати постріли... Людина морально була готова скоїти це", - сказав В.Захарченко в інтерв'ю ТСН (Телевізійна служба новин, телеканал "1+1"), частину якого розміщено на сайті ТСН у вівторок.

За його словами, фахівці МВС нині досліджують, що могло викликати такий психологічний стан у вбивці, щоб "він розпочав полювати".

В.Захарченко зазначив, що під час проведення слідчих дій з'ясувалося, що у чоловіка було обладнання для виготовлення патронів. "Я вже казав про те, що на його пістолеті був спеціальний прилад для уловлювання гільз після відстрілу. Відповідно також людина готувалася, щоб на місці якомога менше залишити після себе слідів зі скоєного злочину", - додав міністр.

На запитання, чи було вилучено під час обшуку в приміщеннях підозрюваного Ярослава Мазурка пістолет, з якого вбили охоронців, В.Захарченко послався на таємницю слідства.

Коментуючи припущення щодо можливості самогубства Я.Мазурка, глава МВС сказав: "Суїцид, за нашими християнськими звичаями, це величезний гріх. І тому я вважаю, що йому краще прийти і здатися".

Як повідомлялося, 26 вересня вдень у Києві охоронець ТРЦ "Караван" на вулиці Луговій помітив, що один із відвідувачів украв товар, після чого запропонував йому пройти до кімнати охорони. Там зловмисник відкрив вогонь, убивши на місці трьох охоронців, четвертого важко поранив, а потім утік.

Оболонський райвідділ столичної міліції порушив кримінальну справу. Орієнтування на злочинця розіслано до Росії та Білорусі.

За інформацію, яка допоможе в розшуку зловмисника, обіцяно грошову винагороду сумою 100 тис. грн.

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко 5 жовтня заявив, що вбивцею охоронців у ТРЦ "Караван" (Київ) є уродженець Львівської області, 1974 року народження, на ім'я Ярослав Мазурок, який раніше працював у приватних охоронних структурах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА