12:32 26.10.2012

Підприємці з 17 грудня звільняються від необхідності подавати довідку до держорганів про включення до ЄДРПОУ

2 хв читати

Українські підприємці звільняються від необхідності отримання та подачі до податкової служби довідки про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) з 17 грудня 2012 року.

Як повідомила прес-служба Державної податкової служби (ДПС) України в п'ятницю, такі організаційні зміни передбачено постановою Кабінету Міністрів (від 17 жовтня 2012 року №949-п) "Про внесення змін до деяких постанов КМУ з питань надання довідки про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України", а також законом (від 24 травня 2012 № 4839) "Про внесення змін до деяких законів України щодо взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців". Норми закону набувають чинності з 17 грудня 2012 року.

"У подальшій своїй роботі органи ДПС будуть самостійно, без залучення платників, використовувати відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також дані з відомчих баз даних органів статистики, Пенсійного фонду України, інших установ. Нині триває процес автоматичного перенесення даних з ЄДРПОУ до Єдиного державного реєстру. До нього також вносяться дані про взяття на облік в органах ДПС, Пенсійного фонду, державної статистики", - йдеться в повідомленні податковій.

За оцінками фахівців ДПСУ, така новація дозволить значно спростити процедури адміністрування податків для українського бізнесу, зокрема за рахунок зменшення кількості необхідних для цього документів та часу, що витрачається на їх отримання.

"Зазначимо також, що довідка ЄДРПОУ була платною, а, відтак, підприємці економлять не лише час, а й гроші", - наголошується в повідомленні ДПС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА