15:08 11.12.2012

Адвокати радять Мельниченку не відповідати на запитання у "справі Пукача"

2 хв читати

Адвокати порадили екс-майору Управління держохорони Миколі Мельниченку не відповідати на запитання адвоката Мирослави Гонгадзе в судовому засіданні за обвинуваченням колишнього генерала МВС Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Як пояснив журналістам адвокат екс-майора Микола Неділько, ці відповіді можуть нашкодити іншим кримінальним справам, за якими екс-майор уже свідчив.

"Ми порадилися з провідними адвокатами і дійшли висновку запропонувати М.Мельниченку дотримуватися такої позиції, оскільки питання В.Теличенко (адвокат Мирослави Гонгадзе - ІФ) не стосуються справи, яка розглядається. Крім того, Мельниченко має скористатися статтею 63 Конституції України, яка надає йому право не давати свідчення проти себе", - сказав адвокат.

Водночас він зазначив, що М.Мельниченко відповідатиме як свідок на запитання держобвинувачення.

"Адвокат ще раз висловив позицію Мельниченко, що той не хоче, щоб справу Пукача в результаті кількох питань, які стосуватимуться нього в судовому засіданні, було розвалено і хоче щоб до кримінальної відповідальності, окрім Пукача, були притягнуті замовники вбивства Гонгадзе - Кучма і Володимир Литвин , і деякі інші високопоставлені особи, які перешкоджали залученню до відповідальності цих державних чиновників", - повідомив М.Неділько.

За словами адвоката екс-майора, зараз у судовому засіданні оголошено обідню перерву, після якої допит М.Мельниченка продовжиться.

Печерський районний суд Києва у вівторок, продовжує допит екс-майора Держохорони М.Мельниченка як свідка у кримінальній справі головного фігуранта вбивства журналіста Г.Гонгадзе - екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача.

Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було виявлено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Г.Гонгадзе. Однак тіло досі не поховано, оскільки мама журналіста, Леся Гонгадзе, відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

О.Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року його затримали в Житомирській області, і з того часу він перебуває під вартою. Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням О.Пукача у вбивстві журналіста Г.Гонгадзе. Слідство встановило, що О.Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

Справа за обвинуваченням О.Пукача слухається в Печерському суді з квітня 2011 року.

У листопаді 2000 року в парламенті були оприлюднені аудіозаписи, які підтверджують причетність колишнього президента Леоніда Кучми до зникнення Г.Гонгадзе. Ці записи нібито зробив М.Мельниченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА